Συνάντηση Μακρόν-Μέρκελ στο Βερολίνο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συναντάται σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν λίγες ημέρες προτού το Βερολίνο αναλάβει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, η οποία είναι αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν αργά το απόγευμα στον πύργο Μέζεμπεργκ, βόρεια του Βερολίνου, επεσήμανε πηγή από τη γαλλική προεδρία. Αρχικά οι συνομιλίες τους θα περιστραφούν γύρω από την προεδρία του Βερολίνου και θέματα όπως το κλίμα, η μετανάστευση και το εμπόριο. Στο δείπνο εργασίας που θα έχουν αργότερα Μέρκελ και Μακρόν θα συζητήσουν τις σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Τουρκία, αλλά και τις κρίσεις στη Λιβύη και την περιοχή του Σάχελ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Από την «πράσινη συμφωνία» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως το Brexit, περνώντας από το μεταναστευτικό, δεν λείπουν τα θέματα με τα οποία θα έχει να ασχοληθεί από την 1η Ιουλίου η Μέρκελ. Όμως η επιδημία covid-19 και η οικονομική κρίση που αυτή προκάλεσε θα αποτελέσουν προτεραιότητα τους επόμενους έξι μήνες για τη Γερμανία, η οποία έχει να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ από το 2007.

«Η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε τον κόσμο μας, όπως και τα σχέδια της γερμανικής προεδρία», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος στα τέλη Μαΐου.

 

 

πηγή: ΑΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed