Συνάντηση Δ.Κουτσούμπα-Κ.Ζέρβα-Τι είπε για το μετρό ο γγ του ΚΚΕ

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, συναντήθηκε το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση γνωριμίας με το νέο δήμαρχο της πόλης της Θεσσαλονίκης, του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της πατρίδας μας και μία ενημέρωση για τις ενέργειες, τις δράσεις της νέας δημοτικής αρχής.

Εκ μέρους του ΚΚΕ εκφράσαμε την πάγια θέση μας ότι θα πρέπει να υπάρχει γενναία χρηματοδότηση στην τοπική διοίκηση, στους δήμους, γιατί εκπληρώνουν ένα σημαντικό ρόλο για τις ζωές των συνανθρώπων μας και βεβαίως δεν μπορεί να δίνονται διαρκώς αρμοδιότητες από την κεντρική εξουσία, από τον Κλεισθένη κι από όλες τις υπόλοιπες νομοθετικές ρυθμίσεις, που έγιναν πριν, χωρίς να υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι. Από την άλλη μεριά επισημάναμε ότι η άποψη του ΚΚΕ είναι ότι πρέπει αγωνιστικά οι δήμοι όλης της χώρας να διεκδικούν τα αυτονόητα για τους κατοίκους.

Επικεντρώσαμε στο ζήτημα της αναγκαιότητας να συνεχίσει το έργο του ΜΕΤΡΟ. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, την κατασκευάστρια εταιρεία κλπ για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν και δεν πρέπει να υπάρξει νέα εμπλοκή, αλλά να προχωρήσει με βάση και το ρόλο των αρχαιολόγων που λένε ότι μπορεί να συνυπάρξουν πάρα πολύ καλά και το ΜΕΤΡΟ και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της πόλης.

Ταυτόχρονα θέσαμε στον κ. Δήμαρχο το ζήτημα άλλων παραμέτρων που αφορούν το λαό της περιοχής, έτσι όπως συζητήσαμε με φορείς της πόλης αυτές τις μέρες, που βρισκόμαστε εδώ με αφορμή τη ΔΕΘ, όπως είναι για παράδειγμα η κάλυψη της σχολικής στέγης, η αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, είτε στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης είτε γενικότερα των εργαζομένων της πόλης, τα ζητήματα του κέντρου υγείας της Πύλης Αξιού που, κατά την άποψή μας, δεν πρέπει να μεταφερθεί, αλλά πρέπει να ενισχυθεί και να στελεχωθεί εκεί, γιατί καλύπτει χιλιάδες κατοίκους της περιοχής.

Και βεβαίως το ζήτημα της ανάπλασης της ΔΕΘ που πρέπει πάλι να υπηρετεί το λαό, τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης με περισσότερο πράσινο με πολλαπλές χρήσεις, για την ανάδειξη του πολιτισμού, του αθλητισμού, έτσι ώστε να μπορεί η νεολαία να περνάει όμορφα, να ζει σε ένα όμορφο υγιές περιβάλλον, να αναπτύσσει όλες τις δεξιότητες και τις ικανότητες που έχει ανάγκη ο λαός, η νεολαία.

Αυτά είναι ορισμένα απ’ αυτά που θέσαμε στον κ. δήμαρχο και βεβαίως οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, η Κομματική Οργάνωση εδώ στην πόλη θα δίνουν το παρόν και ανάλογα τις εξελίξεις θα τοποθετούνται στα ζητήματα που υπάρχουν.”

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας, αφού χάρισε ένα βιβλίο στον κ. Κουτσούμπα, είπε πως «το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα με μεγάλη παράδοση, με συμμετοχή σε πολλούς αγώνες, με ουσιαστική συμμετοχή στο Κοινοβούλιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Προσέθεσε δε ο δήμαρχος πως «έχουμε μπροστά μας τέσσερα χρόνια δύσκολα, αλλά ενδιαφέροντα. Ακόμη περισσότερα θα συζητήσουμε το επόμενο διάστημα και θα έχουμε συνεργασία, γιατί χωρίς συνέργειες δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε έργα προς όφελος των πολιτών που υπηρετούμε».

Με την παρουσία του στο δημαρχείο, ο κ. Κουτσούμπας ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης.

No Comments Yet

Comments are closed