Συναντήσεις Μπουτάρη με Ταχιάο και Καλφακάκου

Καλό ήταν το κλίμα που επικράτησε κατά την ωριαία σημερινή συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Νίκο Ταχιάο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν, όπως ανέφεραν αμέσως μετά στους δημοσιογράφους θέματα που αφορούν στη λειτουργία της πόλης αλλά και την προεκλογική περίοδο.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Είχαμε μια προγραμματισμένη συνάντηση, ανταλλάξαμε απόψεις για τα θέματα της πόλης, για τον προεκλογικό αγώνα τους, προφανώς εμένα δεν με αφορά…αλλά έδειξε τις προθέσεις του κυρίου Ταχιάου χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση. Με ένα ανοιχτό μυαλό βλέπει τα πράγματα γενικότερα». Πρόσθεσε δε, «Η ανάγκη να βάλει την προσωπικότητά του εφόσον κερδίσει τις εκλογές στα θέματα του δήμου και φυσικά να συνεχίσει απ’ ό,τι με διαβεβαίωσε και την εξωστρέφεια της πόλης, τα θέματα του πολιτισμού, του τουρισμού και φυσικά να πάρει στην πλάτη του τα θέματα της καθημερινότητας».

Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε για τη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την Κατερίνα Νοτοπούλου για το δήμο Θεσσαλονίκης, και απάντησε «Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό… Οι κομματικοί υποψήφιοι με στενοχωρούν». «Δεν ανεχόμαστε κομματική υποστήριξη»

Αναφορικά με την Πρωτοβουλία, ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε: «Έγινε και ένα λάθος, δεν ξέρω αν ήταν εσκεμμένο. Ελέχθη από μέλος της νομαρχιακής επιτροπής, ότι ο Τσίπρας είπε πως στηρίζει τον Μπουτάρη και όχι την Πρωτοβουλία. Αυτό για μένα είναι λάθος, γιατί Μπουτάρης και Πρωτοβουλία δεν ξεχωρίζουν, είναι το ίδιο πράγμα».

Στις δηλώσεις του ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Ταχιάος τόνισε:«Δεν είπα κάτι διαφορετικό, είμαι πολύ σαφής στις προθέσεις μου για τη Θεσσαλονίκη, γιατί είναι η πόλη που αγαπάω και γεννήθηκα. Μοιράζομαι εν πολλοίς τις ανησυχίες του κ. Μπουτάρη για την πόλη. Κάθε δήμαρχος, όπως καταλαβαίνετε βάζει διαφορετικό χρώμα στην πόλη, βάζει ένα διαφορετικό κομμάτι από τον εαυτό του στην πόλη. Νομίζω ότι αυτό είναι κατανοητό και το ξεκαθαρίσαμε μεταξύ μας.

Ξεκαθαρίσαμε ποιες είναι οι διαφορές μας, αλλά ξέρουμε και σε τι συμφωνούμε. Το ότι δεν θα είναι ο κ. Μπουτάρης υποψήφιος διευκολύνει και τη θεματική της αντιπαράθεσης με οποίους είναι τελικά υποψήφιοι. Σημασία έχει να δούμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης, που είναι το σημαντικότερο για όλους μας.

Του είπα ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, ότι έρχεται ο επόμενος για να καταδείξει τον προηγούμενο ως πρόσωπο. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση σε μένα».
Αναφορικά με το πρόσωπο της Κ. Νοτοπούλου και στις υποψιότητες για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Ταχιάος δήλωσε: «Δεν ξέρω την κ. Νοτοπούλου, δεν την έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν έχω άποψη».

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε συνάντηση με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου.

Ενόψει της αυριανής συνάντησης εκπροσώπων αυτοδιοικητικών σχημάτων που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συζήτηση για τη συγκρότηση ενός κοινού προοδευτικού μετώπου, που θα έχει προοπτική νίκης στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

No Comments Yet

Comments are closed