Συγκίνησε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του

Με το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Στην απλότητα κρύβεται η ευτυχία» ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ολοκλήρωσε την τελευταία του ομιλία ως εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό.

Ο κύριος Τσιόδρας, μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες στην θέση αυτή ανακοίνωσε την αποχώρησή του στη σημερινή ενημέρωση, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους για την τήρηση των μέτρων και τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Όπως τόνισε, πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου, στον οποίο θα παραμείνει και θα βοηθήσει την Επιτροπή και τον υπουργό και παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στα καθήκοντά του: στους ασθενείς και τους φοιτητές του.

Ο καθηγητής τόνισε στη σημερινή του συγκινητική ομιλία τόνισε τα εξής:

«Προσπάθησα επί 4 μήνες να δίνω χρήσιμες πληροφορίες» τόνισε ο κ. Τσιόδρας. «Να απαντώ στα ερωτήματα που έθεταν οι συμπολίτες μας μέσω των δημοσιογράφων και κάποιες φορές να εμψυχώσω μία κοινωνία που αγωνιούσε. Επανέλαβε πολλές φορές αυτό που είναι το μοναδικό δεδομένο στην επιστήμη. Η αβεβαιότητα. Η εντιμότητα να πει κανείς «δεν γνωρίζω»».

«Όλο αυτό τον καιρό δεν αισθάνθηκα κάτι διαφορετικό. Ένας άνθρωπος απευθυνόμενος σε συνανθρώπους του. Ένας άνθρωπος με αδυναμίες, ένας άνθρωπος που δεν πρέπει-φυσικά- να προβάλλεται ως πρότυπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αναπάντεχα και απροσδόκητα βρέθηκα κοντά σας, τόσο κοντά σας, μέσω του τηλεοπτικού φακού και εν μέσω απαγορευτικού. Και αισθάνθηκα κοντά σας. Και ας μην επικοινωνούσαμε με φυσικό τρόπο. Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι πνευματικό εφόδιο και μια παρηγοριά στον μυστικό πόλεμο με το άγνωστο», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και συνέχισε:  «Με τον ίδιο τον χειρότερο εχθρό μας. Που τον αγκαλιάσαμε με ένα παράξενο τρόπο που τον «τιμούσαμε» αναφέροντας ενοχλητικά νούμερα και στατιστικές. Στην πατρίδα μας παρά τις απώλειες δεν είχε τον τελευταίο λόγο και για αυτό δεν του κάνω την χάρη να ξαναναφερθώ σε αυτόν».

No Comments Yet

Comments are closed