ΣΒΒΕ: Η εκλογική παροχολογία τροχοπέδη στην ανάπτυξη

Να αποσυνδεθεί το πολιτικό σκέλος της ΔΕΘ από τη λειτουργία της γιατί το ένα υπερκαλύπτει το άλλο τόνισε για ακόμη μια φορά στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που δόθηκε με αφορμή το 3o Thessaloniki Summit ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης.
Mε μια εγγύτητα μεγαλύτερη προς τη ΔΕΘ μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό τον σκοπό καθώς σε μια διήμερη σύνοδο μπορεί οι πολιτικές εξαγγελίες να αναλυθούν σε αντίθεση με ένα μονόλογο που γίνεται στη διάρκεια της έκθεσης.
Στόχος όπως τόνισε ο κ. Σαββάκης είναι μεταξύ άλλων τα προβλήματα του Βορειοελλαδικοί τόξου να μπουν τόσο στην ατζέντα της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευση. «Ναι μεν οι δείκτες δείχνουν να βαίνουν βελτιουμένοι αλλά μιλάμε για μια ανεμική ανάπτυξη. Η παροχολογία θα επηρεάσει αρνητικά και τις επιχειρήσεις. Οι επενδύσεις θέλουν σταθερότητα και ένα επιχειρηματικό περιβάλλον όπου ο επιχειρηματίας θα κάνει το πλάνο του, έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό».

Thessaloniki Summit: Τέσσερις Πρωθυπουργοί συζητούν για την περιφερειακή συνεργασία και ανάπτυξη

Τέσσερις (4) Πρωθυπουργοί συζητούν τις προοπτικές οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Αλέξης Τσίπρας, Boyko Borissov, Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ana Brnabić, Πρωθυπουργός Σερβίας, και, Ana Birchall, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ρουμανίας, τιμούν εφέτος με την παρουσία τους το 3ο Thessaloniki Summit 2018.
Περισσότεροι από εξήντα (60) διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της κοινωνίας, συμμετέχουν με εισηγήσεις στις εργασίες του 3ου Thessaloniki Summit 2018, συμβάλλοντας στην καθιέρωση της Θεσσαλονίκης σε εστιακό σημείο διαλόγου υψηλού επιπέδου για όλα τα καίρια – τρέχοντα, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της Βόρειας Ελλάδας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης και του κόσμου.
Στόχος του εφετινού 3ου (κατά σειρά) Thessaloniki Summit που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με την “Συμεών Τσομώκος ΑΕ – Delphi Economic Forum”, το διήμερο Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, είναι η ανάδειξη των προοπτικών του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της χώρας μας.
Με αφορμή τις προοπτικές διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, το συνέδριο:
• Αναδεικνύει τη σημασία και τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
• Αναλύει τις γεωπολιτικές προοπτικές της περιοχής.
• Εξετάζει τον αναπτυξιακό ρόλο των ευρωπαϊκών χωρών, των ΗΠΑ, αλλά και τρίτων χωρών, στη διαπεριφερειακή συνεργασία.
• Προβάλλει τις επενδυτικές ευκαιρίες στο πεδίο της βιομηχανίας, των υποδομών, της ενέργειας και της τεχνολογίας, και,
• Λαμβάνει υπόψη το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και διερευνά τις αναγκαίες προσαρμογές των αναπτυξιακών πολιτικών.
Υπογραμμίζουμε ότι το 3 Thessaloniki Summit τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ βαρυσήμαντες ομιλίες εθνικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος θα εκφωνήσουν ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου αντίστοιχα.
Το Thessaloniki Summit 2018, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της ΔΕΘ-HELEXPO και του “Enterprise Europe Network Hellas”

No Comments Yet

Comments are closed