Στραπατσάδα, αυθεντική

Την ξέρουν σε πολλές χώρες, αλλά καμιά συνταγή δεν φτάνει την ελληνική. Η ποιότητα της ντομάτας και τα βιολογικά αυγά είναι τα μυστικά της.

Υλικά

  • 4 μεγάλες, ώριμες, βιολογικές ντομάτες
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βγάλτε τα αυγά από το ψυγείο να περάσουν σε θερμοκρασία δωματίου
  • Πλύντε καλά και χωρίς να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες τρίψτε τις στον τρίφτη -Βάλτε τις σε βαθύ και βαρύ τηγάνι, χωρίς λάδι
  • Σε μέτρια φωτιά αφήστε τον πολτό ντομάτας να βγάλει όλα τα υγρά
  • Ανακατέψτε συχνά, για 7-8 λεπτά τουλάχιστον, όσο πάρει
  • Οταν δεν έχουν μείνει πλέον καθόλου υγρά ρίξτε στο τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ανακατέψτε καλά, σταθερά, η ντομάτα θα έχει αρχίσει να γίνεται μια κόκκινη σάλτσα
  • Χτυπήστε καλά τα αυγά και προσθέστε τα
  • Ανακατέψτε το μείγμα για 2 λεπτά
  • Ετοιμο!
  • Σε αυτή την βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε: πράσινη πιπεριά, λίγο μπούκοβο, τριμμένη φέτα ή μαϊντανό από πάνω

No Comments Yet

Comments are closed