Στρ. Σιμόπουλος: Δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν το «μαύρο άσπρο»

Ανακοίνωση – αντίδραση εξέδωσε ο Στράτος Σιμόπουλος με την οποία ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων δίνει στη δημοσιότητα «ορισμένα στοιχεία για την ιστορία του έργου της νέας πτέρυγας χειρουργείων του ΑΧΕΠΑ και στην οποία σημειώνει ότι «γίνεται πάλι επικοινωνιακή μάχη εντυπώσεων τώρα που ολοκληρώνεται».

Ο Σιμόπουλος αναφέρει ότι το έργο «Μελετήθηκε από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, κυρίως, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, δημοπρατήθηκε το 2013, συμβασιοποιήθηκε το 2014 και ξεκίνησε η κατασκευή του επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου. Το έργο εκτέλεσε η κρατική εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ η οποία εν τω μεταξύ είχε απορροφήσει τη ΔΕΠΑΝΟΜ. Η εποπτεία της εταιρείας» συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο Στρ. Σιμόπουλος «ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών». Προσθέτει δε ότι, «το έργο ολοκληρώνεται επί σημερινής κυβέρνησης» και ότι «η χρηματοδότηση του έγινε από το ΕΣΠΑ, μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο πιστεύω ότι θα εγκαινιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ελπίζω να μην υπάρξει κυβερνητική απόπειρα να οικειοποιηθεί το έργο», το οποίο όπως αναφέρει συνέβη «πρόσφατα με την υπογειοποίηση της διάβασης στην Μενεμένη».

«Έρχονται, μάλιστα, τα εγκαίνια των κόμβων της Δυτικής Περιφερειακής, η επέκταση του αεροδιαδρόμου στο «Μακεδονία» και δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν το «μαύρο άσπρο».
Τα μεγάλα έργα ανήκουν στους πολίτες και συνήθως στην υλοποίηση τους συμβάλλουν διαδοχικές κυβερνήσεις», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σιμόπουλος.
Παραθέτει επιπρόσθετα φωτογραφίες και σχετικό δελτίο τύπου από την υπογραφή της σύμβασης.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π ΟΥ
Υπεγράφη η σύμβαση για τη νέα πτέρυγα του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη
Σε εξέλιξη έργα αναβάθμισης των υποδομών Υγείας στην πόλη

Αθήνα,6 Αυγούστου 2014 – Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου για την υλοποίηση της νέας πτέρυγας χειρουργείων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σήμερα η εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» και η ανάδοχος εταιρεία INSO SpA, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτου Σιμόπουλου και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Παντελιάδη, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» Ηρακλής Δρούλιας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας INSO SpA Νικόλαος Λεκατσάς.
Πρόκειται για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή Νέας Πτέρυγας Χειρουργείων – Διοίκησης – Κεντρικής Αποστείρωσης και Πλυντηρίων, Ανακατασκευή υπάρχουσας Πτέρυγας Χειρουργείων και Προμήθεια – Εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ», η υλοποίηση του οποίου ανατέθηκε στις 03.05.2012 στην πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ με Απόφαση του Υπουργού Υγείας, με προϋπολογισμό 26.005.380,00EUR, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007 – 2013»).
«Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αναβαθμίζεται με τη δημιουργία της νέας πτέρυγας χειρουργείων, που θα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, αίτημα πολλών χρόνων του ιατρικού κόσμου της πόλης αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με σταθερά βήματα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος.
Η ταυτότητα του έργου

Μελέτη, Κατασκευή Νέας Πτέρυγας Χειρουργείων – Διοίκησης – Κεντρικής Αποστείρωσης και Πλυντηρίων, Ανακατασκευή υπάρχουσας Πτέρυγας Χειρουργείων και Προμήθεια – Εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού του ΠΓΝ Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»
Προϋπολογισμός 26.005.380,00EUR Συμβατική δαπάνη 17.093.830,52EUR
Αναθέτουσα αρχή Κτιριακές Υποδομές ΑΕ Ανάδοχος INSO SpA
Δημοπράτηση 19.03.2013

No Comments Yet

Comments are closed