Στο Μαρόκο γυρίστηκαν 20 κινηματογραφικές ταινίες το 2016

Περισσότερες από 20 ξένες κινηματογραφικές ταινίες γυρίστηκαν στο Μαρόκο το 2016, όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Κινηματογράφου της χώρας.

Το Μαρόκο φιλοξένησε τον περασμένο χρόνο κινηματογραφικά συνεργεία από το εξωτερικό για 24 ταινίες μεγάλου μήκους και οι επενδύσεις εκτιμάται ότι φθάνουν τα 28 εκ. ευρώ. Πρόκειται κυρίως για αγγλικές, γαλλικές, γερμανικές, ινδικές, ιταλικές και αμερικανικές παραγωγές. Την ίδια χρονιά στη χώρα γυρίστηκαν και 15 ταινίες μικρού μήκους καθώς και 16 τηλεοπτικές σειρές, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Κινηματογράφου του Μαρόκο (CCM).

Στην «πύλη της ερήμου Σαχάρα» βρίσκεται η πόλη Ουαρζαζάτ, η οποία θεωρείται η Μέκκα της μαροκινής κινηματογραφίας με πολλά στούντιο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. Η χώρα θεωρείται προορισμός που επιλέγουν ξένοι σκηνοθέτες οι οποίοι αναζητούν τοπία, καθώς και όσοι επιζητούν τεχνική εξειδίκευση με χαμηλό κόστος. Τις τελευταίες δεκαετίες στο Μαρόκο έχουν γυριστεί πολλές γνωστές ταινίες, όπως «Ο Λόρενς της Αραβίας», «Ο Μονομάχος», «Βαβέλ» και η τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».

No Comments Yet

Comments are closed