Stir fry με χοιρινό, τζίντζερ και μέλι

Υλικά

  • 300 γρ. χοιρινή μπριζόλα κόντρα, χωρίς το κόκαλο, σε λεπτές λωρίδες 2 εκ.
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 μάτσα ρόκα, χοντροκομμένα στο χέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει πάρα πολύ καλά, σχεδόν να καπνίζει. Ρίχνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και αμέσως το χοιρινό και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε την πιπεριά και ανακατεύουμε για άλλο μισό λεπτό. Προσθέτουμε το ξίδι με το μέλι, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε (η ζέστη του τηγανιού θα τη μαλακώσει). Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

πηγη:gastronomos.gr

No Comments Yet

Comments are closed