Στιγμιότυπα απο τη Συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ διήρκησε 2 ώρες και 45 λεπτά. Δέχθηκε και απάντησε 45 ερωτήσεις πολλές εκ των οποίων από δημοσιογράφους που εκπροσωπούσαν ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης. Δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για την οικονομία, τη Συμφωνία των Πρεσπών και πολιτικά ζητήματα αλλά μόνο μια για την τραγωδία στο Μάτι και καμία για τα ελληνοτουρκικά. Στα τοπικά ζητήματα, μόνο για τον ΟΑΣΘ. Επίσης για πρώτη φορά δεν δόθηκε ερώτηση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ενώ η ΕΡΤ πήρε την 29η ερώτηση.

Ήταν ιδιαίτερα σκληρός στις αναφορές του στον πρωθυπουργό και απέκλεισε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό λαϊκιστή, σημειώνοντας πως λέει ψέματα και εξαπάτησε το λαό καθώς κάνει τα αντίθετα απο όσα υποσχέθηκε, είπε πως αν ήξερε για τους νεκρούς στη σύσκεψη το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι είναι ψεύτης και υποκριτής και αν δεν ήξερε ανίκανος. Δεν δεσμεύθηκε για υποστήριξη του Προκόπη Παυλόπουλου στις επόμενες προεδρικές εκλογές, λέγοντας απλώς πως έχει καλή θεσμική συνεργασία μαζί του, εμφανίσθηκε βέβαιως πως η επόμενη Βουλή θα έχει προεδρική πλειοψηφία και πως οι επόμενες εκλογές δεν θα γίνουν με απλή αναλογική. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης πως θέλει πιο μικρό κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα συμμετάσχουν στελέχη άξια και εκτός της ΝΔ.

Στην οικονομία επέμεινε πως η Ελλάδα είναι σήμερα εκτός αγορών και πως αυτή θα είναι η προτεραιότητά του. Να μειωθούν τα επιτόκια ώστε η Ελλάδα να μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές.

Για τη δε Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πως αν κυρωθεί απο τη Βουλή τότε παράγει έννομα αποτελέσματα που είναι δύσκολο να ανατραπούν. Επέμεινε στο θέμα γλώσσας και εθνότητας εντοπίζοντας τα ως τα σημαντικότερα προβλήματα ενώ για το σύνθετο όνομα είπε πως αν και κανείς, όπως και ο ίδιος, δεν θα ήθελαν σύνθετη ονομασία, πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική προσέγγιση.  Πρόσθεσε πως αν ισχύσει αυτή η συμφωνία τότε σύντομα η πΓΔΜ θα αποκαλείται σκέτο “Μακεδονία”.

Για το μείζον πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, τον ΟΑΣΘ, σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση δίχως τη συμμετοχή ιδιωτών.

Τέλος τόνισε πως αν και θα μειώσει τα υπουργεία, το ΥΜΑΘ θα παραμείνει.

Σε ότι αφορά τη στάση της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε πως σύντομα το κόμμα του θα ανακοινώσει ποιους θα στηρίξει στις Περιφέρειας, ίσως και εκτός του κομματικού της χώρου, αλλά για τους Δήμους σημείωσε πως δεν βλέπει αυτήν την ανάγκη,

No Comments Yet

Comments are closed