Στη σύσταση δυο film offices προχωρούν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρούν στη σύσταση δυο film offices. Στη χθεσινή σύσκεψη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) με φορείς που έγινε στην Αθήνα παρουσία του υπουργού κ. Πιερρακάκη αποτυπώθηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο η τεράστια ευκαιρία της χώρας μας στον τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας η οποία παγκοσμίως πραγματοποιεί για το 2019 κύκλο εργασιών πάνω από 2,1 τρις ευρώ, ενώ μέχρι το 2023 το ποσό αναμένεται να αγγίξει τα 2,6 τρις ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ υπογράμμισε το μεγάλο κινηματογραφικό ενδιαφέρον που υπάρχει από ξένες εταιρίες παραγωγής για την Ελλάδα. «Το μοναδικό ελληνικό φως, οι ευνοϊκές σταθερές καιρικές συνθήκες και η πολυποίκιλη γεωμορφολογία καθιστούν την Ελλάδα μοναδικό προορισμό για διεθνείς παραγωγές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε στη συνάντηση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας ο οποίος τόνισε ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να μείνει θεατής σ αυτήν τη χρυσή ευκαιρία που ανοίγεται τα επόμενα χρόνια. «Υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα ελληνικών περιοχών όπως η Κεφαλλονιά με το » Μαντολίνο του Λοχαγού Κορελλι» και το Καστελόριζο με το »Mediterraneo» που ενίσχυσαν κατά 50% το τουριστικό τους προϊόν από μία ταινία και μόνο. Ανοίγεται λοιπόν μια προοπτική που θα ενισχύσει ένα σύνολο επαγγελμάτων, θα προσφέρει θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει πόλο κινηματογραφικού τουρισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις αρχές Νοεμβρίου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου του ΕΚΟΜΕ και του δημάρχου Κ. Ζέρβα γα να καθοριστεί ο ρόλος του film office και οι όποιες προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από τους συναρμόδιους φορείς.

Στη συνάντηση θα παραστεί και η εταιρία επενδυτής στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με την κατασκευή των μεγαλύτερων κινηματογραφικών στούντιο πανελλαδικά, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα ήχου, εικόνας και τεχνολογίας τελευταίας γενιάς.

No Comments Yet

Comments are closed