Στη Νέα Πέλλα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος – Σε μια εβδομάδα η ενθρόνισή του στη Νέα Υόρκη

Πανηγυρική ήταν η υποδοψή που επιφύλαξαν στον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο αρχές και πιστοί το Σάββατο στη Νέα Πέλλα.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, στις 18.30, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, επικεφαλής του ιερού κλήρου, οι τοπικές αρχές, παραδοσιακοί σύλλογοι και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στον ιερό ενοριακό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Πέλλας.

Ο κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στον Μ. Εσπερινό της Πεντηκοστής, στον οποίο έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης και πολυάριθμοι κληρικοί συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου.

Κατά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ προσφώνησε τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής με εγκαρδιότητα τονίζοντας τα χαρίσματά του και ευχόμενος σε αυτόν πολυετή και καρποφόρα διακονία.

Του δώρισε μάλιστα ένα από τα προσωπικά του εγκόλπια, με την εικόνα της Αγίας Τριάδος. Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του ιερού ναού δώρησε και αυτός στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής μία εικόνα της Αγίας Παρασκευής, η οποία είναι πολιούχος της Ν. Πέλλας και της οποίας παρεκκλήσιο υπήρχε και στην κοινή πατρίδα των προσφύγων κατοίκων του χωριού, το χωριό Τσιφλίκ Κιοΐ έξω από την Κωνσταντινούπολη. Ακολούθησαν προσφωνήσεις του Δημάρχου Πέλλας κ. Γ. Στάμκου και του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα.


Με λαμπρότητα και παρουσία θρησκευτικών ηγετών, εκπροσώπων της ελληνικής και αμερικανικής κυβέρνησης και άλλων Aμερικανών και Eλλήνων πολιτικών αναμένεται να λάβει χώρα το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στις 11 π.μ. στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, του εβδόμου κατά σειρά ποιμενάρχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, από την ίδρυσή της το 1922.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσει στην ενθρόνιση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ και την αμερικανική ο υπουργός Υγείας, ‘Αλεξ Αζάρ. Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο συνομιλητής της Ελληνοκυπριακής πλευράς πρέσβης, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

(romfea.gr,naftemporiki.gr)

No Comments Yet

Comments are closed