Σταϊκούρας για Αχτσιόγλου-Τσακαλώτο: Συγχέουν ετήσιες επιδόσεις με σωρευτικά μεγέθη

«Η αμείλικτη αλήθεια των αριθμών παραμένει”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφορικά με τα σχόλια της τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Σε δήλωσή μου παρέθεσα και, συνοπτικά και αντικειμενικά, ερμήνευσα τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρυθμό μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας, συγκριτικά με τον μέσο ρυθμό μεγέθυνσης των οικονομιών των χωρών της Ευρωζώνης, κατά τα έτη 2015 έως 2019.

Επισήμανα ότι οι αριθμοί αποκαλύπτουν πως η επίδοση της ελληνικής οικονομίας υπήρξε σημαντικά χαμηλότερη από τη μέση επίδοση των χωρών της ευρωζώνης κατά τα έτη 2015 έως 2018 και υψηλότερη μόνο κατά το έτος 2019. Επ’ αυτών, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα άλλης ερμηνείας”, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

Καταλήγοντας ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει: «Τα αρμόδια επί των οικονομικών στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να τοποθετηθούν επί των αποτελεσμάτων των οικονομικών πολιτικών τους, επιχειρούν να αποδράσουν στα προσφιλή τους ροζ συννεφάκια.

Συννεφάκια που ταξιδεύουν τόσο γρήγορα, ώστε τους βοηθούν να συγχέουν ετήσιες επιδόσεις με σωρευτικά μεγέθη.

Όμως, η αμείλικτη αλήθεια των αριθμών παραμένει. Και σε αυτή παραμένουμε και εμείς».

No Comments Yet

Comments are closed