Στα Σκόπια ο Πάπας – Υποδοχή από Ζάεφ στο αεροδρόμιο

Έφτασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο των Σκοπίων ο Πάπας Φραγκίσκος, προερχόμενος από τη Βουλγαρία όπου πραγματοποίησε επίσκεψη από την Κυριακή.

Στο αεροδρόμιο των Σκοπίων τον Πάπα υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο Πρόεδρος της χώρας Γκιόργκε Ιβάνοφ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Βόρεια Μακεδονία, όπου οι καθολικοί αποτελούν μόλις του 1% του πληθυσμού της χώρας (περίπου 20.000).

Ο πάπας θα τελέσει το μεσημέρι θεία λειτουργία στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στην οποία αναμένεται να παραστούν περίπου 15.000 άνθρωποι, όχι μόνο από τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και από χώρες της ευρύτερης περιοχής (κυρίως από την Κροατία). Νωρίτερα θα επισκεφθεί τον μνημειακό χώρο που έχει αναγερθεί στα Σκόπια προς τιμήν της Μητέρας Τερέζας, η οποία γεννήθηκε στην πόλη αυτή το 1910 . Ο πάπας Φραγκίσκος είναι αυτός που το 2016 αγιοποίησε την Μητέρα Τερέζα.

Ακόμη, ο Ποντίφικας θα συναντηθεί στα Σκόπια με τον Πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, καθώς και με εκπροσώπους των κυριότερων θρησκευτικών δογμάτων στη Βόρεια Μακεδονία.

Τα μέτρα ασφαλείας στα Σκόπια για την επίσκεψη αυτή του πάπα Φραγκίσκου είναι ιδιαίτερα αυστηρά, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης θα παραμείνουν κλειστοί για αρκετές ώρες. Ο πάπας Φραγκίσκος θα παραμείνει συνολικά στα Σκόπια δέκα ώρες.

Με απόφαση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία στα Σκόπια δεν θα λειτουργήσουν αύριο, για οργανωτικούς λόγους και προκειμένου να αποφευχθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση και δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Το ενδιαφέρον των τοπικών μέσων ενημέρωσης για την επίσκεψη αυτή του πάπα Φραγκίσκου στα Σκόπια είναι αρκετά μεγάλο, ενώ στην πόλη, οι προετοιμασίες, όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν εντατικές.

Τα στάδια της επίσκεψης μεταδίδονται απευθείας τόσο τηλεοπτικά όσο και μέσω social media.

(με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

No Comments Yet

Comments are closed