Στα μανταλάκια σύντομα 19.700 οφειλέτες!

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η λίστα όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, οφειλές που είναι μεγαλύτερες του έτους και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων εργασίας και οικονομικών για τους όρους και τις προϋποθέσεις δημοσιοποίησης των στοιχείων των οφειλετών πέρασε από την κρίση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία 19.679 υπόχρεοι χρωστούν 12,1 δις ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι τελευταίες αναρτημένες λίστες μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου περιλαμβάνει 15.677 φυσικά και νομικά πρόσωπα, με συνολικά χρέη 83,1 δις ευρώ!

Σύμφωνα με την ΚΥΑ για τα φυσικά πρόσωπα θα δημοσιοποιούνται μεταξύ των άλλων ο Αριθμός του Φορολογικού Μητρώου, το επώνυμο, το όνομα, το όνομα πατέρα, η βασική οφειλή, ο ΕΦΚΑ, το μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων και παρατηρήσεις, ενώ αντίστοιχα θα ισχύουν και για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες.

Όσοι θα βρεθούν κρεμασμένοι στα… μανταλάκια, θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να αποφύγουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους. Και αυτό γιατί ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής  Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα στείλει ηλεκτρονική ειδοποίηση στην τελευταία δηλωθείσα, στη Φορολογική Διοίκηση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτών των οφειλετών, με την οποία θα καλούνται, τουλάχιστον 8 ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τη Φορολογική Διοίκηση και τον Ε.Φ.Κ.Α., κατά περίπτωση. Καλώντας τους να πληρώσουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed