Στ. Θεοδωράκης: Να σταματήσει η Θεσσαλονίκη να είναι το πεδίο για τις θεατρινίστικες κομματικές υπερβολές του Σεπτέμβρη

από Team MyPortal.gr
sms

“Κανείς δεν αντιστέκεται στον πειρασμό να κανακέψει και να τάξει στη Θεσσαλονίκη. Οι υποσχέσεις για έργα στη Θεσσαλονίκη μπορούν να γεμίσουν πολλές βιβλιοθήκες. Πάντα όμως κάτι σκαλώνει”, τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

“Οι συνεχείς αναβολές σε έργα γεμίζουν με απαισιοδοξία τους πολίτες, τους βυθίζουν σε μια εσωστρέφεια που συνοψίζεται στη φράση: «Στη Θεσσαλονίκη δεν κινείται τίποτα»”, είπε ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζοντας ότι “η ευθύνη αποδίδεται αορίστως στο «αθηναϊκό κράτος» και έτσι σώζονται πολιτικοί, κόμματα, κυβερνητικοί υπάλληλοι και τοπικοί παράγοντες, που με την ανικανότητά τους φρενάρουν την αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης”.

“Κάθε φορά που βρίσκομαι στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μου κάνει εντύπωση ο αριθμός των επιχειρηματιών που συναντώ. Πετάγονται» αυθημερόν στην Αθήνα, για «το υπουργείο», «την άδεια», «την έγκριση». Εάν δεν πάνε, η δουλειά τους δεν θα γίνει. Ο υδροκεφαλισμός του ελληνικού κράτους καλά κρατεί, παρά τις ευκολίες που προσφέρει πλέον η τεχνολογία. Η κατάργηση λοιπόν του γραφειοκρατικού κομματικού κράτους είναι μεγάλος αναπτυξιακός στόχος. Αν το κάναμε θα είχαμε ξεμπλέξει με τα προβλήματα μας. Αλλά δεν μας το επιτρέπουν τα κόμματα”, συμπλήρωσε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε την αναγκαιότητα κατάργησης του γραφειοκρατικού κομματικού κράτους που αποτελεί όπως είπε «μεγάλο αναπτυξιακό στόχο», τονίζοντας πως «αν το κάναμε θα είχαμε ξεμπλέξει με τα προβλήματα μας. Αλλά δεν μας το επιτρέπουν τα κόμματα». Προχώρησε δε σε δύο προτάσεις:

α) Στην ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων, που, σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, θα προσέλκυαν 110.000 ξένους φοιτητές, και σχεδόν 2 δισ. έσοδα για τη χώρα. «Η ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ,γι’ αυτή την ανόητη και καταστροφική απαγόρευση μη κρατικών πανεπιστημίων, είναι τεράστια» είπε χαρακτηριστικά.

β) Στη δημιουργία ενιαίου παραλιακού μετώπου στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε: «Το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι το χαμένο πλεονέκτημα της Μακεδονίας. Από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι. 40 χιλιόμετρα με όλες τις σύγχρονες περιζήτητες δραστηριότητες. Από προβλήτες και μαρίνες μέχρι πλαζ και υδατοδρόμιο και απόποδηλατόδρομο, μέχρι πράσινο και αγορές».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, το αύριο έρχεται με μεγάλη ταχύτητα και η Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι μέρος του αύριο.
“Η Ελλάδα, η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη έχουν ακόμη λίγο χρόνο. Στόχος του Ποταμιού είναι να πείσει τους Έλληνες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να κυνηγήσουν το μεγάλο. Να κάνουμε την Ελλάδα αλλιώς. Και θέλω να προσθέσω ότι το «Ελλάδα αλλιώς», απαιτεί πρώτα από όλα να σκεφτούμε αλλιώς. Να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη δεκαετιών στα εθνικά θέματα. Να σκεφτούμε όχι κομματικά, όχι ιδεοληπτικά, αλλά κυρίως πατριωτικά”, τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

“Η στάση μας λοιπόν στη Βουλή, για όσους αναρωτιούνται, θα καθοριστεί, όχι από το προσωπικό συμφέρον, όχι από το κομματικό συμφέρον- δεν είμαστε και καλοί στα παζάρια- αλλά μόνο από το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου. Και προσέξτε: Όχι το μέλλον το δικό μας. Το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί υπάρχει και μια άλλη αρχή που έχει το Ποτάμι. Ότι τα προβλήματα θα πρέπει να σταματήσουμε να τα χώνουμε κάτω από το χαλί και θα πρέπει να τολμάμε να παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί”, κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.