Στ.Πιτσιόρλας: Να κουκουλώσουμε ή να εξετάσουμε το σκάνδαλο των φαρμάκων;

Από το βήμα της εκδήλωσης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου παραβρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής,  ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.
Στάθηκε ειδικά στην πρόσφατη συζήτηση της Βουλής για το θέμα των φαρμάκων, χωρίς να αναφερθεί στο όνομα της φαρμακοβιομηχανίας, υπογραμμίζοντας ότι, πρόκειται για ένα σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όπως είπε.
Τόνισε ότι, η λύση θα έρθει θεσμικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών και για να γίνει αυτό όπως είπε, πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Διότι, με το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, οι εισαγγελείς στην έρευνά τους εντόπισαν πολιτικά πρόσωπα, οπότε και έπρεπε να διαβιβάσουν το φάκελο στη Βουλή, όπως και έκαναν.
Όπως τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας, με βάση το νόμο η Βουλή βρέθηκε αντιμέτωπη με το εξής δίλημμα, ή να κουκουλώσει ένα σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων ή να αποφασίσει για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και να κατηγορηθεί από ορισμένους ότι ασκεί πολιτικές διώξεις. Ό,τι και να κάνει θα κατηγορηθεί, κατέληξε ο Υφυπουργός, καταδεικνύοντας την αποφασιστικόττηα της κυβέρνησης να βάλει τέλος σε συνήθειες του παρελθόντος.
«Απαντώντας» στις ομιλίες που προηγήθηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κκ Βαρνάβα και το προέδρο του Επιμελητηρίου κ.Π. Παπαδόπουλο, ο κ.Πιτσιόρλας ξεκαθάρισε ότι τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια, γεγονός που αποτελεί στόχο της κυβέρνησης, αλλά αν δεν εφαρμόσουμε συγκεκριμένες πολιτικές δεν αποκλείεται να υπάρχει νέα μορφή εποπτείας. Είναι μια διαπραγμάτευση που γίνεται και θα δείξει αν θα είναι καθαρή η έξοδος ή όχι, είπε.
Αναφερόμενος στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη διεθνώς και αφορούν στην εξωτερική πολιτική υπογράμμισε ότι ειδικά για την ονομασία των Σκοπίων  απαιτείται συνεννόηση, όπως και για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη σταθερότητα στην περιοχή και τη χώρα.
Όσον αφορά στις διαρκείς προκλήσεις στο Αιγαίο, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, ότι οποιαδήποτε αύξηση της έντασης θα δημιουργήσει καινούρια προβλήματα στην προσπάθεια μας να βγούμε από την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι τέτοιους είδους θέματα με τους γείτονες απαιτούν νηφαλιότητα, τονίζοντας ότι πάντα πρέπει να έχουμε το βλέμμα μας στα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας μας.

Από την πλευρά το ο Πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε για την παρουσία του τον υφυπουργό
Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, με τον οποίο, μάλιστα, όπως είπε νωρίτερα είχανε μία ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση.
Ο κ.Παπαδόπουλος σημείωσε ότι μετά από πολλά χρόνια αναταράξεων και αβεβαιότητας, η ελληνική οικονομία φαίνεται πως προσπαθεί να εισέλθει στην κανονικότητα. «Ωστόσο,
αυτό που ανησυχεί τον επιχειρηματικό κόσμο είναι η δυναμική και το βάθος της σταθερότητας που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία. Αν δεν βελτιωθεί πραγματικά η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και το περιβάλλον άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάκαμψη και ανάπτυξη’ είπε και απαρίθμησε τις προτεραιότητες που θέτει ο ίδιος βάζοντας στην κορυφή την βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, από το 20% στο 10%.

No Comments Yet

Comments are closed