Στ. Πέτσας: Η περιβαλλοντική ευαισθησία του κ. Τσίπρα άργησε 4,5 χρόνια

Με ανακοίνωση του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντά στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την κλιματική αλλαγή. Όπως αναφέρει ο κ. Πέτσας, η περιβαλλοντική ευαισθησία του κ. Τσίπρα άργησε 4,5 χρόνια, ενώ παραπέμπει τον Αλέξη Τσίπρα στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, κατά την συνάντηση του με τον Εμ. Μακρόν στο Παρίσι, αναφορικά με την κλιματική αλλαγή.

Αναλυτικά, ο κ. Πέτσας στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας δεν «άκουσε τίποτα”, λέει, για την κλιματική αλλαγή κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Παρίσι.

Πάλι ψέματα;

Τον παραπέμπουμε, λοιπόν, στο σχετικό απόσπασμα της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν:

«Μια Ευρώπη που αναπτύσσει, επίσης, κοινές δράσεις στους τομείς της άμυνας, αλλά και που θέτει τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής σε πρώτη αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Θα είναι η μεγάλη πρόκληση της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα είναι μια πρόκληση η οποία δεν αντιμετωπίζεται μόνο μέσα από διακηρύξεις. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να χαιρετίσω τον παγκόσμιο ρόλο του Προέδρου Μακρόν στην επίτευξη της κλιματικής, στις συμφωνίες για το κλίμα των Παρισίων και να τολμήσουμε μαζί να βάλουμε ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους για να μετατρέψουμε την Ευρώπη σε μια πραγματικά πράσινη ήπειρο πρωτοπόρα στην καινοτομία στα ζητήματα της ενεργειακής μετάβασης”.

No Comments Yet

Comments are closed