Στ. Καλαφάτης: Να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη ξανά

«Είμαστε μόλις τρεις μήνες από τη συγκρότηση της Κυβέρνησης. Και όμως. Η χώρα άλλαξε σελίδα στο εσωτερικό και ανακτά το κύρος της στο εξωτερικό. Το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται και το κόστος δανεισμού πέφτει σε ιστορικά χαμηλά. H Κυβέρνηση αποδεικνύει συνέπεια, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα. O Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύουμε όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα για την Πατρίδα μας», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, ο Γ.Γ της Κ.Ο του κόμματος & βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνέρχεται σε μια στιγμή που απασχολούν το σύνολο των Ελλήνων σοβαρά εθνικά, εξωτερικά και εσωτερικά, ζητήματα. Είναι οι προκλήσεις της Τουρκίας και οι αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές. Είναι η κατάθεση του νέου Προϋπολογισμού και του νομοσχεδίου «επενδύω στην Ελλάδα». Είναι οι διαβουλεύσεις για την ψήφο των εκτός Επικρατείας Ελλήνων εκλογέων. Είναι και η δεύτερη φάση της αναθεωρητικής διαδικασίας», πρόσθεσε.

Κατά την ομιλία του ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι: «Οι θέσεις μας στα εθνικά ζητήματα δεν επιτρέπουν αμφιβολίες σε κανένα. Εκπέμπουμε μήνυμα συνεργασίας προς τους γείτονές μας, αλλά και αποφασιστικότητας στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας» και πρόσθεσε δίνοντας την στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία, «που βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τρίτο Αττίλα και απαιτούμε σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, για την επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Σχετικά με το μεταναστευτικό είπε ότι: «Απόφασή μας είναι να μην συνεχιστεί η πρακτική των προηγούμενων χρόνων» και συμπλήρωσε ότι: «Αλλάζουμε πολιτική και απαιτούμε από τους εταίρους μας σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

«Οι επικείμενες συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους Πολιτικούς Αρχηγούς αναδεικνύουν τη βούλησή μας για διακομματική συνεννόηση, προκειμένου να δώσουμε στους εκτός Επικρατείας εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους. Περιμένουμε, λοιπόν, από όλα τα κόμματα να σεβαστούν τη συνταγματική επιταγή για ισότητα της ψήφου», συμπλήρωσε.

«Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά αποβλέπουμε σε ένα και μόνο σκοπό. Να αναγεννήσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Να γίνουμε οι Έλληνες αισιόδοξοι και πάλι. Να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη ξανά», κατέληξε ο κ. Καλαφάτης και έδωσε τον λόγο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

No Comments Yet

Comments are closed