Σοκολατόπιτα

Ένα γλυκό σοκολάτας πάντα χρειάζεται σε δύσκολες στιγμές… ή πολύ απλά όταν κανένα άλλο γλυκό δεν μπορεί να προσφέρει την απόλαυση της σοκολάτας. Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή, που θα γίνει η αγαπημένη σου!

Συστατικά

  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 120 γρ. βούτυρο (κράτησε λίγο βούτυρο για τη φόρμα)
  • 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
Τρόπος μαγειρέματος

  • Σπάσε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλε σε μπεν μαρί να λιώσει καλά
  • Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει ελαφρά
  • Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχατη να αφτατέψουν και στη συνέχεια πρόσθεσε τη βανίλια το αυγό και τη σοκολάτα
  • Κοσκίνισε το αλεύρι μαζί με το κακάο σε ένα μπολ και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά στα υπόλοιπα υλικά
  • Ενδιάμεσα και πριν πάρει όλο το αλεύρι το μείγμα, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος εναλλάξ με το αλεύρι
  • Άδειασε τη ζύμη σου σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (ιδανικά σε στρογγυλό ταψάκι 30εκατοστών) και ψήσε στους 180oC σε προθερμασμένο φούρνο για 30′ λεπτά
No Comments Yet

Comments are closed