Σο – κόλαση: Απολαυστική νηστίσιμη μερέντα χωρίς γάλα ή αυγά!

Μια συνταγή κόλαση!

Μιας και ακολουθούμε περίοδο νηστείας το Youweekly.gr βρήκε την πιο τέλεια συνταγή!

Τι θα χρειαστείς:

1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

1 φλυτζάνι κακάο σε σκόνη

4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

3 βανίλιες σε σκόνη ή 4 κουταλιές υγρή βανίλια (θα τη βρείς στα καταστήματα)

1 πρέζα αλάτι

1 κούπα καθαρισμένα και πολτοποιημένα φουντούκια και καρύδια

Εκτέλεση

Βάλε στο μπλεντερ σου τα φουντούκια και πολτοποίησε τα για περίπου τρία λεπτά μέχρι να γίνουν σαν βούτυρο. Σε ένα μπωλ ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες σε σκόνη. Αν έχεις υγρή βανίλια, πρόσθεσε τη μετά.

Χτύπησε στο μπλέντερ τα καρύδια μέχρι να γίνουν τριμμένη σκόνη και πρόσθεσε τα στο μείγμα της ζάχαρης άχνης με το κακάο.

Σε ένα άλλο μπωλ, ανακάτεψε το ηλιέλαιο με την υγρή βανίλια (αν έχεις πάρει) και πρόσθεσε τα στο μείγμα με το κακάο. Βάλε στο τέλος και τα πολτοποιημένα φουντούκια και ανακάτεψε καλά, όλα μαζί τα υλικά στο μπλεντερ.

Άσε το μείγμα στο ψυγείο για να παγώσει 2-3 ώρες. Η μερεντα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 2 εβδομάδες.

No Comments Yet

Comments are closed