Σκρέκας: Στηρίζουμε το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Τον Υπουργό περιβάλλοντος και Ενέργειας υποδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας, στο πλαίσιο παρουσίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην 85η ΔΕΘ.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός τόνισε: «Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει κάνει μια τεράστια δουλειά και ένα σπουδαίο έργο, έχει καταφέρει να πάει το φυσικό αέριο σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και σε επαγγελματίες. Στηρίζουμε το επενδυτικό της πρόγραμμα».

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ υποδεχόμενος τον Υπουργό ανέφερε με τη σειρά του ότι η εκπλήρωση των στόχων της Πολιτείας δημιουργεί νέες προοπτικές στον ενεργειακό τομέα και καθιστά τη χώρα πόλο έλξης στρατηγικών επενδύσεων. Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι σε πλήρη εναρμόνιση με το εθνικό σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί στρατηγικό πυλώνα επενδύσεων της Εταιρείας καθώς τα «έξυπνα» δίκτυα θα αποτελέσουν το κύριο μέσο για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα στο τελικό ενεργειακό μίγμα.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία του φυσικού αερίου στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα. Το φυσικό αέριο διασφαλίζει χαμηλές τιμές ενέργειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη μεταβατική μορφή ενέργειας που αντικαθιστά τον λιγνίτη και ταυτόχρονα διασφαλίζει την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας.

Αξιοποιώντας τη δυναμική της στο μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υλοποιεί επενδύσεις για την κατασκευή βιώσιμων δικτύων διανομής, με γνώμονα την ανάπτυξη της οικονομικής της δραστηριότητας και τη δημιουργία διαχρονικά προστιθέμενης αξίας. Επενδύσεις που λειτουργούν ως επιταχυντές στην απεξάρτηση της οικονομίας από τον άνθρακα με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Καθ’ όλη την παρουσία της ΕΔΑ στην εφετινή ΔΕΘ, το περίπτερο της εταιρίας επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Υποδομών, κ. Μιχάλης Χατζής, ο Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου.

No Comments Yet

Comments are closed