Σκρέκας: Ο ΕΝΦΙΑ με κυβέρνηση ΝΔ θα μειωθεί 30% και θα αποδίδεται στους δήμους

«Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί 30% με Νέα Δημοκρατία και θα δοθεί στους δήμους, έτσι όπως πρέπει» δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ και βουλευτής Τρικάλων, Κωνσταντίνος Σκρέκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για τη μεταφορά στους δήμους της είσπραξης του φόρου ακίνητης περιουσίας, ο κ. Σκρέκας παρατήρησε ότι «για να δικαιολογήσει όλο αυτό το οποίο έχει δημιουργήσει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του τέσσερα χρόνια τώρα, αυτή τη στασιμότητα και αυτή την κατάσταση και την απόγνωση, στην οποία έχει έρθει ο ελληνικός λαός, προσπαθεί με επικοινωνιακά τερτίπια να ρίξει το βάρος αλλού, να αλλάξει την ατζέντα».

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε το αυτονόητο, αυτό που ισχύει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ -καταρχήν εμείς θα τον μειώσουμε 30% σε όλους, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό- θα κατευθυνθεί στους δήμους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε επιτέλους η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει επί της ουσίας την ανεξαρτησία και των αποφάσεων των πολιτικών, αλλά και των οικονομικών πραγμάτων» σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν υφίσταται θέμα συνταγματικότητας για την υλοποίηση της πρότασης ο κ. Σκρέκας εξήγησε: «Το Σύνταγμα μιλάει για οικονομική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία διασφαλίζεται μόνο με τον τρόπο που λέει ο κ. Μητσοτάκης. Σήμερα, οι δήμοι εξαρτώνται από την κεντρική πολιτική εξουσία. Σήμερα, τρέχουν οι δήμαρχοι και παρακαλάνε τον εκάστοτε υπουργό για να τους δώσει μερικά ψίχουλα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν ρωτήσετε έναν δήμαρχο θα σας πει ότι τις μισές μέρες του χρόνου, τις μισές μέρες της εβδομάδας, τις περνάνε στο κέντρο των Αθηνών για να προσπαθήσουν να φέρουν μερικά χρήματα στην περιοχή τους. Αυτό το πράγμα θα σταματήσει να υπάρχει».

No Comments Yet

Comments are closed