Σκληρή επίθεση Βούγια στον Μπουτάρη και αλλαγή στρατηγικής

Ο Γιάννης Μπουτάρης φεύγοντας χθες από την εκδήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Πέτρου Λεκάκη δήλωσε πως στηρίζει το συνδυασμό του αντιδημάρχου του στον οποίο συμμετέχουν συνολικά 8 δημοτικοί σύμβουλοι της “Πρωτοβουλίας”.

Θα μου πείτε ο Μπουτάρης ήδη έχει εκφραστεί θετικά και έχει στηρίξει με τον έναν ή άλλο τρόπο και τον Ορφανό αλλά και τον Σπύρο Βούγια. Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνάντηση που έχει σε λίγη ώρα ο δήμαρχος με την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Θυμίζω πως οι δηλώσεις στήριξης του Γιάννη Μπουτάρη προς τον Σπύρο Βούγια μετά τη συνάντησή τους στις 16 Ιανουαρίου ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Καλυψώ Γούλα η οποία αμέσως μετά παραιτήθηκε και από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και από την υποψηφιότητά της για το Δήμο.

Τί είχε πει τότε ο Μπουτάρης; Είχε ευχηθεί στον Βούγια να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει το Δήμο. Η είδηση βεβαίως δεν ήταν στις δηλώσεις του Δημάρχου.

Τότε ο Σπύρος Βούγιας δήλωνε πως «η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια άλλαξε επίπεδο και ο πήχης ανέβηκε ψηλά» και πως η παράταξη του «έχει ταυτόσημη θέση με την διοικούσα παράταξη, ίδια λογική και ίδια προσέγγιση στα θέματα» και «μπορεί να αποτελέσει εγγυητή της συνέχειας της «Πρωτοβουλίας»».

Μετά την χθεσινή παρουσία του κ. Μπουτάρη στην εκδήλωση Λεκάκη και τις δηλώσεις στήριξής του φαίνεται πως κάτι άλλαξε. Ο Σπύρος Βούγιας άλλαξε στάση απέναντι στον Δήμαρχο. Αρχικά έκανα λόγο για “τραγική κατάσταση της πόλης τα τελευταία χρόνια” και στη συνέχεια χαρακτήρισε “κωμικοτραγική” την παρουσία του Μπουτάρη στην εκδήλωση αφού, όπως δήλωσε, “ακύρωσε προηγουμένως την πρώτη επιλογή της «Πρωτοβουλίας», δηλώνει τώρα ότι στηρίζει, ταυτόχρονα, όλους, σχεδόν, τους υποψηφίους δημάρχους”.

Αν μη τι άλλο αποτυπώνεται μια στροφή της παράταξης “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη.

No Comments Yet

Comments are closed