Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με ντομάτα, μελιτζάνες και τυριά ανάμεικτα

Εύκολη και εντυπωσιακή!

Εύκολη, νόστιμη και εντυπωσιακή!

Την λατρεύουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι! Διαβάστε παρακάτω..

Υλικά συνταγής

18 πλάκες φαρδιά λαζάνια
3 φλιτζάνια ντομάτα στον τρίφτη
3 μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε λεπτά φετάκια (προαιρετικά)
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μερικά φύλλα βασιλικού
150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
250 γρ. κασέρι σε κύβους ή μοτσαρέλα σε φέτες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζετε. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν για μισή ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε καλά. Αλευρώνετε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυό πλευρές. Κατόπιν τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε την ντομάτα και το βασιλικό και βράζετε για περίπου 20΄ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα και την αφήνετε να κρυώσει.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε μια καλή στρώση μελιτζάνες. Ρίχνετε λίγη σάλτσα ντομάτας και βάζετε από πάνω 6 λαζάνια. Σκορπίζετε το ζαμπόν και απλώνετε μια καλή ποσότητα τυριών. Επαναλαμβάνετε δεύτερη στρώση με μελιτζάνες, λίγη σάλτσα, λαζάνια, ζαμπόν, τυριά και ντομάτα και τελειώνετε με μια στρώση λαζάνια και σάλτσα ντομάτας. Σκορπίζετε σε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο στους 200ºC για 40’-45’.

No Comments Yet

Comments are closed