Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες από τον Ηλία Μαμαλάκη!

από Team MyPortal.gr
sms

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Τα αγαπημένα κεφτεδάκια όχι τηγανητά, αλλά μαγειρεμένα στο φούρνο με κυδωνάτες πατάτες.

Μερίδες:6 Διαβάστε παρακάτω…

Χρόνος προετοιμασίας:30′
Χρόνος μαγειρέματος:60′
Έτοιμο σε:1:30′

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ηλίας Μαμαλάκης
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
600γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
½ φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο
1 κρεμμύδι τριμμένο
150γρ. κασέρι τριμμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Μουλιάζετε το ψωμί σε γάλα για μισή ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει καλά. Στύβετε με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά, αλλά να μη στεγνώσει εντελώς.

Ζυμώνετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το ψωμί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και κάνετε ένα δεύτερο καλό ζύμωμα. Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ βάζετε τις κομμένες πατάτες και τις μαρινάρετε με το πορτοκάλι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και το πιπέρι.

Σκορπίζετε σε ένα μεγάλο ταψί τα κεφτεδάκια και βάζετε τις πατάτες ανάμεσά τους. Προσθέτετε ένα νεροπότηρο νερό στο ταψί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.

Σερβίρετε τους κεφτέδες και τις πατάτες, συνοδεύοντας με μια καλή μαρουλοσαλάτα.

Πηγή: Olivemagazine.gr