Συνεχίζεται η δωρεά οχημάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τον αγωγό ΤΑΡ

Συνολικά 90 οχήματα κοινής ωφέλειας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα δωρεάς του διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (ΤΑΡ), με τα 47 από αυτά να έχουν ήδη παραδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την ενημέρωση από την κοινοπραξία του αγωγού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, έως τον Απρίλιο του 2018 έχουν παραδοθεί 32 ασθενοφόρα οχήματα, (2 στο Νοσοκομείο του Κιλκίς και 30 στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το οποίο με τη σειρά του τα διέθεσε στα παραρτήματα Μακεδονίας και Θράκης του ΕΚΑΒ στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη). Υπολείπεται ένα ασθενοφόρο όχημα συγκεκριμένων προδιαγραφών για τη μεταφορά υπέρβαρων ασθενών.

Επιπλέον, 15 εκχιονιστικά οχήματα παραδόθηκαν στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε μεμονωμένους δήμους, όπως για παράδειγμα στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Πρόκειται για οχήματα-πολυμηχανήματα με κίνηση σε όλους τους τροχούς που διαθέτουν αφενός εκχιονιστικό μηχανισμό και αλατιέρες, για τις ανάγκες καθαρισμού χιονιού και πάγου στις περιοχές που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, κι αφετέρου συνδυάζουν τις ιδιότητες χλοοκοπτικού, κοπτικού και μηχανήματος κλαδέματος.

Η συνολική επένδυση για τα 90 οχήματα ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει ασθενοφόρα εξειδικευμένου ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού, απορριμματοφόρα και οχήματα καθαρισμού δρόμων, δασικά, πυροσβεστικά, εκχιονιστικά, και οχήματα πολιτικής προστασίας.

No Comments Yet

Comments are closed