Συνάντηση Νοτοπούλου- Μπακογλίδη για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα

Η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά για την ανάδειξή του σε χώρο υπερτοπικού πρασίνου ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν η προϊσταμένη του γραφείου του Πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης Παναγιώτης Θεοδοσιάδης και εκπρόσωποι της εφορείας Αρχαιοτήτων της Θεσσαλονίκης, καθώς το πρώην στρατόπεδο Κόδρα αποτελεί αρχαιολογικό χώρο και ιστορικό τόπο, συζητήθηκαν οι ενέργειες που έχει κάνει μέχρι στιγμή ο δήμος Καλαμαριάς ενώ συμφωνήθηκε να τρέξουν οι απαιτούμενες διαδικασίες οι οποίες θα επιτρέψουν να γίνει ο χώρος επισκέψιμος από όλους τους πολίτες.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς διαβεβαίωσε πως ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η αποτύπωση όλων των δομημένων επιφανειών του Κόδρα (κτίσματα διατηρητέα και μη) ώστε να αποφασιστεί ποια από αυτά θα αξιοποιηθούν και με ποιον τρόπο.

Στη συνέχεια ο δήμος Καλαμαριάς θα προχωρήσει στην απομάκρυνση των καταληψιών, παρουσία εισαγγελέα, ο χώρος θα καθαριστεί, θα τοποθετηθεί προσωρινή περίφραξη και θα φυλαχθεί. Παράλληλα, ο δήμος θα προχωρήσει σε σύνταξη ειδικού χωρικού σχεδίου για το Κόδρα.

Με την υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου στο δήμο ως ένας χώρος ελεύθερα προσβάσιμος για όλους τους πολίτες λύθηκε ένας γόρδιος δεσμός δεκαετιών.

No Comments Yet

Comments are closed