Σήμερα οι συστάσεις της Κομισιόν για τον ελληνικό Τουρισμό

Τις συστάσεις της για τη διάσωση της θερινής τουριστικής περιόδου, που πλήττεται σοβαρά από την πανδημία, θα παρουσιάσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενθαρρύνοντας τα ευρωπαϊκά κράτη να ανοίξουν εκ νέου σταδιακά τα εσωτερικά σύνορα. Σύμφωνα με το έγγραφο, αντίγραφο του οποίου έχει στην κατοχή του το Γαλλικό Πρακτορείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει ότι αυτό το άνοιγμα πρέπει να γίνει με «συντονισμένη» «όσο το δυνατόν πιο αρμονική» και «χωρίς διακρίσεις» μέθοδο.

Αυτές είναι απλές συστάσεις της Κομισιόν, δεδομένου ότι εναπόκειται στις χώρες να αποφασίσουν να άρουν αυτούς τους ελέγχους και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Επιπρόσθετα, η Επιτροπή συστήνει στα κράτη μέλη να λάβουν τις αποφάσεις τους βάσει της υγειονομικής αξιολόγησης της κατάστασης σε κάθε χώρα και με μεταξύ τους συνεννόηση, ενώ η Επιτροπή εξετάζει, επίσης, το ακανθώδες ζήτημα της επιστροφής χρημάτων για ακυρωμένα ταξίδια και κρατήσεις διαμονής.

Η Ελληνική πρόταση για τον τουρισμό
Η Ελλάδα έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις της, αναφέρει το Politico. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αθήνα πιέζει για μια γρήγορη επιστροφή στην ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρώπη, γράφει το περιοδικό. Η ελληνική πρόταση κατατέθηκε στην Κομισιόν, τη Δευτέρα και περιλαμβάνει: -Ταξίδια εντός Ε.Ε. από 15/6 -Δίκαιη μεταχείριση των ταξιδιωτών (όχι «καραντίνα» στην επιστροφή) -Τεστ κορονοϊού 3 ημέρες πριν το ταξίδι -Ταυτόχρονη εκκίνηση οδικών-θαλάσσιων-αεροπορικών μεταφορών Η Αθήνα πάντως δεν υποστηρίζει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων, για χώρες δηλαδή όπου έχουμε ακόμα έξαρση των κρουσμάτων, ενώ συγκεκριμένοι υγειονομικοί κανόνες θα υπάρχουν παντού (παραλίες, πισίνες, ξενοδοχεία κλπ) για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της διασποράς.

Διαβάστε ακόμα:myportal.gr/stin-komision-i-elliniki-protasi-gia-ton-toyrismo-ti-provlepei-tin-tetarti-oi-apofaseis/

No Comments Yet

Comments are closed