Σήμερα … η συνεδρίαση για τη διάσωση των ΑΝΕΛ

Συνεδριάζει σε λίγη ώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, με σκοπό οι βουλευτές της να αποφασίσουν για το μέλλον του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος παρά τις συνεχείς προαναγγελίες δεν έχει ακόμη παραιτηθεί. «Είναι μια αποφασιστική κίνηση του Πάνου Καμμένου πριν από την επικύρωση του πρωτόκολλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Τοσουνίδης.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο κ. Παπαχριστόπουλος θα είναι παρών στη συνεδρίαση. Αν ωστόσο παραστεί, θα υπάρχει η παραδοξότητα να συμμετέχει στη συνεδρίαη της ΚΟ ενός κόμματος στο οποίο ανήκει μεν τυπικά, αλλά την ίδια στιγμή στηρίζει ένα άλλο κόμμα, αυτό που κυβερνά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος έδωσε μία μικρή παράταση στην παραίτησή του, έως την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να ψηφίσει πρώτα υπέρ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Πάντως, πιθανό θεωρείται και το σενάριο της διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Να σημειωθεί ακόμη ότι σήμερα, εκτός απροόπτου αναμένεται να παραδοθεί και η «ετυμηγορία» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με την τύχη της ΚΟ των ΑΝΕΛ εάν μείνει με 5 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ισχύον άρθρο 15, παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής που επικαλέστηκε ο κ. Βούτσης, παρότι ο κ.Καμμένος έχει έξι βουλευτές αυτή τη στιγμή και στην περίπτωση που παραιτηθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μένει τυπικά με πέντε βουλευτές, η ΚΟ του διαλύεται. Και αυτό γιατί ένας εκ των πέντε είναι ο Αριστείδης Φωκάς ο οποίος έχει εκλεγεί στη Βουλή με την Ενωση Κεντρώων (ακολούθως ανεξαρτητοποιήθηκε και πριν λίγες ημέρες πήρε μεταγραφή στους ΑΝΕΛ).

No Comments Yet

Comments are closed