Σημαντική μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος προηγείται στη μάχη της κεντροαριστεράς

Κατά 5 μονάδες έκλεισε η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρώτη για τη νέα σαιζόν έρευνα της Ερευνητικής Μονάδας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκαϊ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσίασε προ ολίγου στο κεντρικό δελτίο του δσταθμού με τη Σία Κοσιώνη ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης η ΝΔ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήδου συγκεντρώνει 30.5% έναντι 17.5% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με την τελευταία έρευνα η ΝΔ έπεσε κατά 2.5 μονάδες από το 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε αντίστοιχα από 15%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7.5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6.5%, η Ένωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ με 2% ενώ 1% συγκεντρώνει το Ποτάμι. Άλλο κόμμα επιλέγει το 10% ενώ το 16% επιλέγει «δεν ξέρω, δεν απαντώ», το 15% δηλώνει πως θα απέχει και το 7.5% άκυρο ή λευκό

Αναφορικά με τη ΔΕΘ οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 19.5% πως ο κ. Μητσοτάκης τους έπεισε έναντι μόλις 6% που λένε το ίδιο για τον πρωθυπουργό.

Επίσης οι πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση κατά 80% και μόλις το 9.5% ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, έναντι 85.5% που βλέπει νέα μέτρα. Επίσης το 50% εκτιμά ότι η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερέψει, το 39% ότι θα παραμείνει η ίδια και το 8.5% πως θα βελτιωθεί.

Αναφορικά με τις εξελίξεις για την εκλογή νέου προέδρου στην κεντροαριστερά, και μεταξύ όσων σίγουρα θα ψηφίσουν, επιλέγουν σε ποσοστά: 28% την Φώφη Γεννηματά, 20% τον Γιώργο Καμίνη, 17% τον Σταύρο Θεοδωράκη και 12.% τον Νίκο Ανδρουλάκη.

No Comments Yet

Comments are closed