Σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία για τη συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 84η ΔΕΘ

Με αφορμή το γεγονός ότι η Ινδία θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 84η ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2019, στο πλαίσιο της στρατηγικής του εθνικού εκθεσιακού φορέα για ένα νέο άνοιγμα προς ανατολάς η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo συναντήθηκε με την πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα, κα Shamma Jain, η οποία επισκέφθηκε την Έκθεση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές που ανοίγονται μέσω της ινδικής συμμετοχής στην 84η ΔΕΘ, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα δυναμική.

Την πρέσβειρα υποδέχθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα γύρω από την προετοιμασία της ινδικής συμμετοχής στην επόμενη ΔΕΘ, ενώ τονίσθηκε η σημασία που θα έχει στη σύσφιξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών, αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται για περαιτέρω συνεργασίες ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων. Μάλιστα, υπογραμμίσθηκαν οι ιστορικές και πολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ από την πλευρά της Ινδίας επισημάνθηκε η ευκαιρία που δίνεται μέσω της 84ης ΔΕΘ για την παρουσίαση των προοπτικών της ινδικής οικονομίας. Να σημειωθεί ότι ήδη προετοιμάζεται η υπογραφή συμφωνιών ανάμεσα στη ΔΕΘ-Helexpo και σε μεγάλους εκθεσιακούς οργανισμούς της Ινδίας.

Στη συνέχεια η κα Shamma Jain ξεναγήθηκε στα περίπτερα, παίρνοντας μια μικρή γεύση από τη φετινή διοργάνωση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρέσβειρα της Ινδίας συναντάται με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ενόψει της ινδικής συμμετοχής στην 84η ΔΕΘ, αφού η κα Shamma Jain είχε ξαναβρεθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

No Comments Yet

Comments are closed