Σε παραίτηση… οδεύει αντιπρόεδρος δημοτικής επιχείρησης στο δήμο Ωραιοκάστρου

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου που είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα αναμένεται να δώσει το παρόν ο αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου, Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος επιλέχθηκε από τη σημερινή διοίκηση του Π. Τσακίρη στη θέση του αντιπροέδρου και είχε διατελέσει την προηγούμενη πενταετία επί διοίκησης Γαβότση πρόεδρος στην εν λόγω δημοτική επιχείρηση εμφανίζεται ενοχλημένος με όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά και την παραίτηση του μόλις λίγων ημερών προέδρου Δαμιανού Ιωσηφίδη και σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα θα δηλώσει την παραίτησή του.

Ο κ. Ιωσηφίδης ο οποίος προέρχεται από την παράταξη του πρώην δημάρχου «Πολιτεία με Όραμα» ανέλαβε τη θέση του προέδρου και παραιτήθηκε λίγες ημέρες αργότερα επικαλούμενος αρχικά προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου ο κ. Ιωσηφίδης προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατούσε στη ΔΕΥΑΩ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον καθαρισμό των δεξαμενών νερού και τις υδροκλοπές, θέμα το οποίο είχε αναδείξει και ο πρώην δήμαρχος Α. Γαβότσης.

Όπως είπε ο κ. Ιωσηφίδης «ο καθαρισμός των δεξαμενών γίνεται εμπειρικά από τους ιδιώτες με τους οποίους η δημοτική επιχείρηση έχει κάνει σύμβαση για τη συντήρηση των δικτύων της ύδρευσης και της αποχέτευσης». Ο πρώην πρόεδρος αναφερόμενος στο θέμα των υδροκλοπών τόνισε ότι υπάρχουν ολόκληροι οικισμοί χωρίς υδρόμετρα. «Όπως είχε πει και ο κ. Γαβότσης προεκλογικά, υπάρχει υδροκλοπή περίπου 400.000 ευρώ (τον χρόνο) ενώ οι ανείσπρακτοι λογαριασμοί ανέρχονται στο 70%», είπε ο κ. Ιωσηφίδης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα του βιολογικού καθαρισμού ο οποίος, όπως είπε, υπολειτουργεί και δέχεται βοθρολύματα. Μάλιστα, το θέμα του βιολογικού φαίνεται πως ήταν και η αιτία της σύγκρουσης μεταξύ του προέδρου και του αντιπροέδρου της δημοτικής επιχείρησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθεί για όλα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και θα ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για όλα όσα συμβαίνουν και έχουν συμβεί στη δημοτική επιχείρηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την παραίτηση του κ. Ιωσηφίδη τη θέση του προέδρου ανέλαβε ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης ο οποίος έχει ήδη προσφύγει στην Ενιαία Αρχή Διαφάνειας για την κατάσταση στη ΔΕΥΑΩ.

No Comments Yet

Comments are closed