Σε εξέλιξη η παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο Βελλίδειο (φωτο+βιντεο)

(Updated 12:30)

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η παρουσίαση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στη Θεσσαλονίκη.

Το Πρόγραμμα που παρουσιάζεται από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Μακεδονίας -Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ και τις Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, και αφορά στην κατασκευή έργων στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και στην προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η χρηματοδότηση του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το 2023, είναι εξασφαλισμένη από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ από την υλοποίησή του προβλέπεται να δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στο πάνελ βρίσκονται οι τρεις Περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας (από αριστερά) Χρήστος Μέτιος, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου παρουσιάζουν το πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση » Αντώνης Τρίτσης». Παρόντες στο πάνελ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτετζίδης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τήρηση κανόνων ασφαλείας λόγω του κορωνοϊού, παρουσία βουλευτών, Δημάρχων, πλήθους αυτοδιοικητικών.

No Comments Yet

Comments are closed