Σάλτσα τυριών για τηγανιτές πατάτες!

Για σένα που θέλεις τις τηγανιτές πατάτες σου με έξτρα περιποίηση και γεύση και αψηφάς τις θερμίδες αυτή η πλούσια σάλτσα τυριού και μπέικον είναι ό,τι πρέπει!

Συστατικά

  • 8-10 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σούπας μαργαρίνη
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1-2 κ.γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γλυκού τσίλι ή πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τσένταρ
Τρόπος μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε και σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάλ’ το και άφησέ το σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
  • Σε βαθύ τηγάνι ζέστανε τη μαργαρίνη. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για 2 λεπτά.
  • Ρίξε το σκόρδο εάν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, το τσίλι και τη μουστάρδα ανακατεύοντας.
  • Ρίξε λίγη λίγη και τη κρέμα γάλακτος και όταν το μείγμα αρχίζει να σιγοβράζει, ρίξε τα τυριά και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσουν.
  • Κατέβασε από τη φωτιά και περίχυσε τις πατάτες σου με τη σάλτσα.
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Η σάλτσα αυτή είναι ιδανική και για ψητές αλλά και για βραστές πατάτες!

No Comments Yet

Comments are closed