Σάκης Τανιμανίδης για Survivor: Δεν έπρεπε να προβληθεί σήμερα ο ελληνοτουρκικός αγώνας

Mε μια ανάρτησή του στο facebook την οποία συνοδεύει με φωτογραφία μαζί με τον πατέρα του Στέφανο Τανιμανίδη, πολύ γνωστό στέλεχος των ποντιακών οργανώσεων και πρώην πρoέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, ο παρουσιαστής του Survivor Σάκης Τανιμανίδης εξέφρασε τη διαφωνία του με την προβολή σήμερα, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, του επεισοδίου του Survivor με την ελληνοτουρκική μάχη. Έγραψε ο γνωστός παρουσιαστής: “19η Μαΐου σήμερα, μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πριν 2 χρόνια τέτοια μέρα είχα βρεθεί με τον πατέρα μου στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, στο ταξίδι που με σημάδεψε περισσότερο από κάθε άλλη μου περιπέτεια ανά τον κόσμο.
353.000 νεκροί, σε μια γενοκτονία που άλλαξε την ιστορία του λαού μου, έδιωξε τους παππούδες μου από το σπίτι τους και μεγάλωσε εμένα μέσα σε ένα περιβάλλον νοσταλγίας για τις χαμένες πατρίδες του Πόντου.

Το περιβάλλον όμως μέσα στο οποίο μεγάλωσα μου χάρισε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό…μου χάρισε απλόχερα την Αγάπη, την Αγάπη για το συνάνθρωπο και τη δυνατότητα να βλέπω πέρα από χρώματα, θρησκείες και έθνη. Οι σχέσεις των απλών ανθρώπων σήμερα 2017, η αγάπη και η φιλία μεταξύ τους είναι κάτι που ξεπερνάει τις πολιτικές κρατών και πρέπει να τις ξεπερνάει.

Σήμερα, λοιπόν, που κάποιοι μπορεί να παρακολουθήσετε ένα φιλικό αγώνα ανάμεσα στους παίκτες ενός τηλεπαιχνιδιού, μην προσπαθήσετε να δώσετε μια τραγική σημασία σε ένα ασήμαντο γεγονός…θα αδικήσετε τους 353.000 νεκρούς που χάθηκαν στα ιερά εκείνα χώματα του Πόντου.
Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω κι εγώ πως θα έπρεπε να παίξει το συγκεκριμένο επεισόδιο μια άλλη ημερομηνία (το γύρισμα έγινε 4 μέρες πριν), αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει τις προβολές. Και όπως είπα παραπάνω, είναι κρίμα να αφήνουμε ένα απλό παιχνίδι να επισκιάζει την σημασία της ημέρας.

Ως περήφανος Πόντιος σας χαιρετώ, σας στέλνω την αγάπη μου και θέλω να σας πω ότι δεν ξεχνώ… ποτέ δεν ξέχασα! Υείαν και ευλοΐαν…

No Comments Yet

Comments are closed