Σ. Φάμελλος: «Χρειαζόμαστε ένα όραμα για την πόλη και όχι για τους πολιτικούς»

Στην τελευταία ομιλία των εργασιών του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης,  ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως «η συνεισφορά της κοινωνίας είναι το μέσο για νέα έργα, μιας και η Θεσσαλονίκη για πολλά χρόνια απέχει από την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε ένα όραμα για την πόλη και όχι για τους πολιτικούς».

Συγκεκριμένα, τόνισε πως κανένα ουσιαστικό έργο δεν έχει υλοποιηθεί στην πόλη από το 2002. «Τα πράγματα στην πόλη άλλαξαν τα δύο τελευταία χρόνια», αναφέροντας χαρακτηριστικά έργα το οποία ξεκίνησαν, όπως είναι οι εργασίες στις εγκαταστάσεις του μετρό, ο κόμβος του Λαγκαδά, η αποιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, ο προαστιακός για την Σίνδο-Αλεξάνδρεια, η διαχείριση ελεύθερων χώρων και η ανάπλαση του στρατοπέδου Κόδρα.

Ακόμη, πρόσθεσε πως νέα έργα τέθηκαν αυτή την περίοδο υπό συζήτηση και μελλοντική υλοποίησή τους. Μερικά των σημαντικότερων είναι το σχέδιο διαχείρισης πλημμυρών (Θερμαϊκού) και η χωρική οργάνωση της ζώνης του Καλοχωρίου.

Στο κλείσιμο των όσα προείπε, συμπλήρωσε, πως αυτό που λείπει από την πόλη είναι το ρυθμιστικό πλαίσιο. «Με μακροπρόθεσμη πολιτική και σταθερή εργασία, θα φανεί το πραγματικό κέρδος για ολόκληρη την αγορά.»

No Comments Yet

Comments are closed