Ρολάκια τσουρεκιού με κρέμα

Περιγραφή

Η ζύμη είναι όπως τα τσουρέκια. Τα γεμίζουμε με κρέμα και τα τυλίγουμε. Σερβίρονται σκέτα ή με Μερέντα ή με μέλι ή με Μαρμελαδα Βερίκοκο ή με Σοκολάτα κουβερτούρα ή με Γλάσο Άχνης. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Άν σας μείνουν πολλές μέρες τότε θα χρειαστούν ψυγείο.

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:

  • 50 γραμ. φρέσκια μαγιά
  • 1/2 λίτρο γάλα (Χλιαρό)
  • 900 γραμ. αλέυρι
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι Αλάτι
  • 200 γραμ. βούτυρο

Για την Κρέμα:

  • 250 γραμ. βιτάμ
  • 8 κουταλιές αλέυρι
  • 1250 ml. γάλα περίπου
  • 40 γραμ. κρέμα βανίλια για βράσιμο (Γιώτης)
  • 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγά

Αλείφουμε προτού ψηθούν:

  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κ.σ. γάλα Νουνού

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1)

Μέσα σε μια Λεκάνη, διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα (Χλιαρό). Λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι, τα αυγά και 100 γραμ. βούτυρο και ανακατέουμε με το χεράκι μας. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι μέσα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Άν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο αλέυρι, τόσο όσο να μήν κολάει η ζύμη στα χέρια μας. Όταν πλάσουμε τη ζύμη στο τέλος ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 100 γραμ. βούτυρο (Λιωμένο). Ζυμώνουμε για λίγο και σκεπάζουμε την ζύμη μας, με λαδόκολα και απο πάνω με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί.

Βήμα 2

2)

Για την κρέμα, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα μαζί με την κρέμα βανίλιας (Γιώτης), το πορτοκάλι χυμό και ξύσμα και τη  ζάχαρη. Ανακατέυουμε σε μέτρια φωτιά και συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο γάλα μέχρι να γίνει η κρέμα μας. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών.

Βήμα 3

3)

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 μπάλες και τις ανοίγουμε όσο μπορούμε σε στενόμακρο σχέδιο.

Βήμα 4

4)

Βάζουμε πάνω στη ζύμη την κρέμα και τη απλώνουμε ομοιόμορφα.

Βήμα 5

5)

Τυλίγουμε σε ρόλο και με ένα μαχαίρι κόβουμε φέτες 4 εκατοστά, περίπου 2 δάχτυλα.

Βήμα 6

6)

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 7

7)

Διαλύουμε τους κρόκους με το γάλα και με ένα πινέλο, αλοίφουμε τα ρολάκια μας.

Βήμα 8

8)

Τα ψήνουμε στους 180c μέχι να ροδίσουν, περίπου 15-20 λεπτά είναι.

 

No Comments Yet

Comments are closed