Ριζότο με σαφράν και λουκάνικο

Γιορτινό και απολύτως ελληνικό αυτό το ριζότο που σας προτείνω για τους λάτρεις του λουκάνικου.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ρύζι arborio
  • 1 λουκάνικο μεσαίο, της προτίμησής σας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 πρέζα σαφράν, αλάτι και πιπέρι
  • Μπόλικη παρμεζάνα σε φλούδες

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ασπρίστε το κρεμμύδι μέσα στο βούτυρο
  • Προσθέστε το λουκάνικο, κομμένο σε λεπτά κομμάτια, και συνεχίστε να ροδίζετε
  • Προσθέστε και το ρύζι και ανακατέψτε καλά, να πάρει λίπη, αλλά όχι να σκουρήνει
  • Ροδίστε για 5 λεπτά
  • Προσθέστε το λευκό κρασί, ανακατέψτε καλά, προσθέστε το σαφράν, αλάτι και πιπέρι
  • Λιώστε τον ζωμό σε καυτό νερό και αρχίστε να ρίχνετε στο ριζότο σας, σιγά σιγά
  • Νερό + ανακάτεμα, αργά και σταθερά ώσπου να βράσει το ρύζι, περίπου 20 λεπτά
  • Ετοιμο! Προσθέστε φλούδες παρμεζάνας και σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι σας

 

No Comments Yet

Comments are closed