Ριζότο με σολομό και αμύγδαλα

Πλούσιο σε θρεπτικές αξίες γεύμα με χαμηλά λιπαρά

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 350 γραμμάρια ρύζι
  • 2 πράσα κομμένα σε μέτριες ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 100 γραμμάρια καπνιστό σολομό σε φέτες
  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 30 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά σούπας λευκό κρασί
  • 6 ποτήρια ζωμό λαχανικών
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το σολομό σε μικρά κομμάτια.
  2. Λιώνετε σε μια κατσαρόλα 30 γραμμάρια από το βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα για 2-3 λεπτά.
  3. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε και σοτάρετε το ρύζι για 2 περίπου λεπτά.
  5. Το σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τέσσερα ποτήρια από το ζωμό λαχανικών.
  6. Ανακατεύετε το ρύζι και αν χρειάζεται προσθέτετε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό.
  7. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε το σολομό, την πιπεριά, τα αμύγδαλα, το λεμόνι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  8. Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
No Comments Yet

Comments are closed