Risotto με καλαμάρι και μυρωδικά

Μεσογειακό risotto με εσάνς ρίγανης και δενδρολίβανου και φρέσκο καλαμάρι

 

Συστατικά

  • 1/2 kg καλαμάρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 5 1/2 φλ. ζωμό ψαριού
  • 2 κ. σούπας oyster sauce με 3 φλ. νερό
  • 1 1/4 φλ. ρύζι arborio
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3/4 φλ. βασιλικός
  • 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος

  • Σκούπισε καλά το καλαμάρι, κόψε σε ροδέλες και αλάτισέ το.
  • Ζέστανε μια κουταλιά λάδι, πέρασε τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το μπούκοβο και μια κουταλιά σκόρδο και τέλος ρίξε μέσα το καλαμάρι.
  • Μόλις σκουρύνει το καλαμάρι, μετάφερέ το σε μια σίτα, συλλέγοντας το ζωμό που θα στάξει σε ένα μπολ.
  • Ανακάτεψε τους “χυμούς” από το καλαμάρι με το ζωμό ψαριού σε ένα βαθύ τηγάνι και άσε να πάρει βράση.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι με το υπόλοιπο σκόρδο και μόλις πάρει χρώμα πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για 5 λεπτά.
  • Βάλε μέσα το κρασί και μόλις απορροφηθεί ρίξε και την oyster sauce με ένα φλ. νερό που έχει ζεστάνει σε άλλο κατσαρολάκι.
  • Πρόσθεσε όσο νερό “τραβήξει” το ρύζι μέχρι να είναι έτοιμο και al dente, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Ανακάτεψε και το καλαμάρι μέχρι να ξαναζεσταθεί και τέλος ρίξε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπέρωσε.
No Comments Yet

Comments are closed