«Θορύβησε» τη Βουλγαρία η απάντηση της Ε.Ε. στην Σπυράκη

Θέμα συζήτησης και στη Βουλγαρία έγινε η απάντηση που έδωσε η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. M. Vestager απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη σχετικά με την πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να επιδοτήσει επένδυση ενός δισ. ευρώ της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στην Τουρκία.

Στην απάντησή της η Ευρωπαία αξιωματούχος τονίζει πως η Τουρκία υποχρεούται να κοινοποιεί στην Επιτροπή τις επιδοτήσεις που προτίθεται να χορηγήσει σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις.

Θα πείτε γιατί η ερώτηση της ελληνίδας Ευρωβουλευτή έγινε είδηση και στη Βουλγαρία. Διότι στην περιοχή εξελίσσεται μια σκληρή μάχη για την προσέλκυση επενδύσεων. Η Βουλγαρία παρά τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της φαίνεται πως “επιλέγει”, για να παραμείνει ανταγωνιστική και ελκυστική στις επενδύσεις, να μην αναπροσαρμόζει ανάλογα και τους μισθούς. Και επειδή με την πολιτική της φαίνεται να ευελπιστεί σε γερμανικές και άλλες επενδύσεις προφανώς θεωρεί πως πέφτει θύμα “αθέμιτου ανταγωνισμού” από την Τουρκία.

No Comments Yet

Comments are closed