«Πόλεμος» ανακοινώσεων στο δήμο Ωραιοκάστρου – «Βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ μελών δημοτικής παράταξης

Στη συλλογή υπογραφών προχώρησαν ογδόντα μέλη της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» στο δήμο Ωραιοκάστρου προκειμένου να ανακοινώσουν από κοινού την απόφασή τους να αποχωρήσουν από την παράταξη διαμαρτυρόμενοι για την τακτική που ακολούθησαν τέσσερα από τα έξι εκλεγμένα μέλη της. Οι κ.κ. Ηλίας Ζιακούλης, Ευάγγελος Χατζηαντωνίου, Χρήστος Τερζής και Δαμιανός Ιωσηφίδης επέλεξαν να σταθούν στο πλευρό του νέου δημάρχου Παντελή Τσακίρη και να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη νέα διοίκηση.

Η απόφασή τους αυτή βρήκε αντίθετους τους δύο εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους Ευάγγελο Καραστερίου και Αθανάσιο Μοδίτση, οι οποίοι διαχώρισαν τη θέση τους και αποχώρησαν από την παράταξη. Είχε προηγηθεί η συνάντηση και των έξι κατά τη διάρκεια της οποίας έθεσαν επικεφαλής της τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Τερζή.

Ακολούθησε ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ των τεσσάρων εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και ορισμένων μελών της δημοτικής παράταξης. Οι μεν υποστηρίζουν ότι ορισμένοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν το καράβι με τους ίδιους να παραμένουν και να εργάζονται για το καλό του τόπου τους, ενώ οι δε τους κατηγορούν για προσωπικές φιλοδοξίες θεωρώντας, όπως λένε, άδικη την απαξίωση τους από τους εκλεγμένους.

«Η επιλογή ορισμένων να εγκαταλείψουν το καράβι αμέσως μετά την ετυμηγορία των δημοτών, σαφώς δεν είχε …θεσμικά χαρακτηριστικά. Έκρυβε από πίσω της θυμό, πίκρα, απογοήτευση. Το χειρότερο όμως; έκρυβε το σχέδιο «της καμένης γης». Τον Σεπτέμβριο η νέα διοίκηση, την οποία προσπάθησαν κάποιοι να υπονομεύσουν με τη «στρατηγική» της καμένης γης, έπρεπε πάση θυσία να παραλάβει μόνο προβλήματα! Όλοι όσοι παραμείναμε για να παλέψουμε με αυτά, ήμασταν οι «προδότες». Όλοι όσοι παραμένουμε για να υπερασπιστούμε ή ακόμα να συνεχίσουμε το έργο μας, γίναμε αυτομάτως οι «τοπικοί αποστάτες»», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Όπως τονίζουν: «Ως μέλη της «Πολιτεία με Όραμα», μίας παράταξης που διατηρεί την αυτοτέλειά της, κινηθήκαμε συλλογικά, σε καμία περίπτωση ατομικά. Ήμασταν όλοι ενημερωμένοι για την προσπάθεια του νέου δημάρχου, για όσο το δυνατόν ευρύτερη, μεγαλύτερη συνεργασία. Γνώριζαν όλοι τα πάντα, παρά τις αναφορές περί του αντιθέτου από τους πλέον ανεξάρτητους συναδέλφους».

Και ξεκαθαρίζουν: «-Από την αρχή υπήρξε σειρά συναντήσεων για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη νέα δημοτική αρχή, όπως επιθυμούσαν οι δημότες και επέβαλε το νέο μας εκλογικό σύστημα.
– Από την αρχή ο μόνος ο οποίος είχε «ξεκαθαρίσει» τη στάση του ήταν ο Ευάγγελος Καραστερίου.
– Από την αρχή εξελίσσονταν όλα στο φως. Τίποτα εν κρυπτώ!
– Από την αρχή αυτοί οι οποίοι «συμβούλευαν» επικοινωνιακά και όχι μόνο τον Αστέριο Γαβότση, με αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν στην παραίτηση μετά το αυτοδιοικητικό και πολιτικό Βατερλώ της παράταξης με μόλις 12% στο Ωραιόκαστρο, επιδόθηκαν στο κυνήγι μαγισσών. Και δυστυχώς συνεχίζουν ακόμα και τώρα…» καταλήγοντας ότι «μαζί με τον Παντελή Τσακίρη συνεχίζουμε την από κοινού υπηρέτηση των συμφερόντων των συνδημοτών μας. Άλλωστε είναι και ο νέος νόμος ο οποίος επιτάσσει και υποχρεώνει τις ουσιώδεις συνεργασίες, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και μόνο».

Η απάντηση- ανακοίνωση ορισμένων μελών της δημοτικής παράταξης ήρθε λίγο αργότερα με τη συλλογή υπογραφών, μετά από προσωπική επιθυμία του πρώην επικεφαλής της και πρώην δημάρχου, Αστέριου Γαβότση, όπως ενημερώθηκαν τα ίδια τα μέλη. Την ανακοίνωση υπογράφουν 80 μέλη της παράταξης (υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, συνεργάτες και φίλοι της «Πολιτεία με Όραμα»).

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «ουδέποτε καλεστήκαμε από τους εκλεγμένους της «Πολιτεία με Όραμα» μετά τις εκλογές για να συζητήσουμε την πορεία της παράταξης και δεν ενημερωθήκαμε για τις διεργασίες ανάδειξης επικεφαλής – συντονιστή της παράταξης» δηλώνοντας παράλληλα την αποχώρησή τους.

Υπάρχουν ωστόσο και πολλά στελέχη τα οποία έχουν εκφράσει παράπονα για τους χειρισμούς του πρώην δημάρχου ο οποίος, χωρίς να προηγηθεί κάποιου είδους ενημέρωση, δήλωσε την παραίτησή του τόσο από τη θέση του δημάρχου, όσο και από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των μελών της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα»
Τα μέλη της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» που αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον δήμαρχο Αστέριο Γαβότση και την παράταξη στις εκλογές του Μαΐου του 2019, δηλώνουμε τα εξής:
1. Δεν καλεστήκαμε ουδέποτε από τους εκλεγμένους της «Πολιτεία με Όραμα» μετά τις εκλογές για να συζητήσουμε την πορεία της παράταξης.
2. Δεν ενημερωθήκαμε για τις διεργασίες ανάδειξης επικεφαλής – συντονιστή της παράταξης.
3. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε σύγκληση απόψεων στα δύο προγράμματα των παρατάξεων, δεν ερωτηθήκαμε να εκφράσουμε άποψη για τη συνεργασία της παράταξης με τη νέα διοίκηση του δήμου και με τους τρόπους που αυτή θα πραγματοποιηθεί, όπως, καλώς έπραξαν, οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
4. Όλοι μαζί αγωνιστήκαμε στον προεκλογικό αγώνα για να εκλεγούν όσοι εξελέγησαν. Δώσαμε τον δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο σταυρό μας σε κάποιους από αυτούς, οπότε θεωρούμε άδικη την απαξίωση μας από τους εκλεγμένους.
Για τους παραπάνω λόγους, και επειδή δεν εκφράζουν τις αρχές της παράταξης μας, δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να είμαστε πλέον μέλη αυτής της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» και ευχόμαστε το καλύτερο για αυτόν τον τόπο που ζούμε.
ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΙΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΑΡΑΠΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΤΖΕΜΗ ΣΟΦΙΑ
ΒΑΛΑΣΑΚΗ ΖΩΗ
ΒΛΑΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΜΑΚΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΓΚΑΊΔΑΡΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΓΚΟΛΟΒΟΔΑ ΒΙΚΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΩΓΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΓΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΓΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
ΔΕΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΙΚΗΣ
ΔΙΓΚΑΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΡΑΊΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΣΑΚΗΣ
ΚΕΧΑΓΙΑ ΠΟΠΗ
ΚΟΡΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΥΛΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΟΥΡΙΤΕΝΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΤΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΛΑΒΙΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΙΑΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΑΛΓΑΡΙΝΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΙΝΑ
ΜΑΣΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΕΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΜΕΤΑΞΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΗΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΟΔΙΤΣΗ ΑΝΝΑ
ΜΟΔΙΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΜΗΝΑΣ
ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΠΑΤΣΑΡΗ ΣΟΦΙΑ
ΝΕΤΣΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΠΑΝΟΥΣΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΠΑΤΣΙΑΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΕΤΡΑ ΒΟΥΛΑ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΛΑΤΣΙΚΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΠΟΡΦΥΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΠΟΤΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΟΥΠΤΣΗ ΕΛΕΝΗ
ΡΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΑΚΑΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΣΑΧΙΝΙΔΟΥ ΚΑΛΙΟΠΗ
ΣΕΚΕΡΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΛΑΚΗΣ
ΣΙΩΤΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΤΑΒΛΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΑΓΑΡΑΚΗ ΡΟΥΛΑ
ΤΕΡΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΤΡΑΠΣΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΤΣΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ ΡΑΦΑΗΛ
ΤΣΑΝΤΙΚΙΔΗΣ ΜΑΛΧΑΖ
ΤΣΙΑΜΗΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΣΙΚΟΥΡΙΔΗ ΝΑΤΑΛΙΑ
ΤΣΙΤΟΥΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΟΠΚΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΦΕΡΒΟΥΡΝΤ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΧΑΡΙΖΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

No Comments Yet

Comments are closed