«Μαύρο» Πάσχα για 200 πρώην συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης

Απλήρωτοι παραμένουν περίπου 200 πρώην συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αναμένεται να κάνουν «μαύρο» Πάσχα». Οι εν λόγω πρώην συμβασιούχοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς εργάστηκαν δύο μήνες στον δήμο.

Οι πρώην συμβασιούχοι κατέθεσαν σήμερα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία εκδικάζονται αύριο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Χρήστος Νατσόπουλος, μιλώντας στους δημοτικούς συμβούλους οι συνολικά 200 συμβασιούχοι διμηνίτες προσελήφθησαν στα μέσα του Ιανουαρίου προκειμένου να καλύψουν ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι εργάστηκαν έως τα μέσα Μαρτίου εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τους επανέλαβε πως το «εντέλλεσθαι» που έδωσε για την πληρωμή τους έχει «κολλήσει» στην αρμόδια επίτροπο. Τους υποσχέθηκε πως η νομική υπηρεσία του δήμου θα δώσει το παρών αύριο, Μ.Τρίτη, στα δικαστήρια όπου θα εκδικαστεί η προσωρινή διαταγή για τα ασφαλιστικά μέτρα. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να απαντήσει θετικά στους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν μέχρι το Πάσχα καθώς την εντολή δίνει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

No Comments Yet

Comments are closed