Ψωμί με κολοκύθι και παρμεζάνα

Ψωμάκι από τα χεράκια σου; Ναι! Θέλεις να το εμπλουτίσεις λίγο περσσότερο; Ένα πολύ αφράτο, γλυκό και γευστικό ψωμί με κολοκύθι. Απολαυστικό τόσο για το πρωινό σου, όσο και για να συνοδεύσει αυγά μάτια.

Συστατικά

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο & λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι τριμμένο στον τρίφτη
  • Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC βαθμούς. Άλειψε μια μέτρια φόρμα του κέικ με λίγο λάδι, πασπάλισέ την με αλεύρι και τίναξέ την φύγει όσο περισσεύει.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτύπα το λάδι, το γάλα και τα αυγά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το baking, 1,5 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Πρόθεσε το κολοκύθι και σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά ώστε να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Βάλε τη ζύμη στη φόρμα και πίεσέ την μαλακά να απλωθεί.
  • Ψήσε περίπου 1 ώρα. Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμο το ψωμί βάλε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ψωμιού και πρέπει να βγαίνει καθαρή. Εάν το ψωμί κοκκινίσει γρήγορα, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο.
  • Άφησέ το να κρυώσει 15 λεπτά και ξεφόρμαρέ το.
No Comments Yet

Comments are closed