Ψητοί λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα

Λαχταριστές ψητές μπουκίτσες ζύμης με επικάλυψη ζάχαρης και κανέλας και άρωμα βουτύρου

 

Συστατικά

  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας κανέλας
  • kg έτοιμη ζύμη πίτσας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. baking soda
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη με την κανέλα και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κόψε τη ζύμη πίτσας σε τέσσερα ίσα μέρη και φτιάξε μία μακριά λωρίδα με το καθένα.
  • Κόψε κάθε λωρίδα σε κομμάτια περίπου 2,5 cm το καθένα.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζέστανε έξι φλιτζάνια νερό και την baking soda και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίξε μέσα σε δόσεις τα κομμάτια ζύμης.
  • Άφησε κάθε παρτίδα να μείνει στο νερό για περίπου μισό λεπτό και σούρωσέ τα καλά.
  • Βάλε τα κομμάτια ζύμης στα ταψιά, σε απόσταση μεταξύ τους και άλειψέ τα με το χτυπημένο αυγό.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Μόλις ψηθούν, σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τους λουκουμάδες με το βούτυρο και το μείγμα ζάχαρης-κανέλας, μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά.
No Comments Yet

Comments are closed