Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα Dijon!

Υπέροχη συνταγή για το κοτόπουλο τώρα που ανάβουν τα μπάρμπεκιου για τα καλά.

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο (χωρίς πέτσα είναι καλύτερα)
  • 1/3 του φλυτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα με σπόρους
  • Αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε από τη μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μέλι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι -Ανακατέψτε καλά
  • Με ένα μαχαίρι ανοίξτε μικρές τρυπούλες στα στήθη κοτόπουλου και τοποθετήστε τα στην μαρινάδα για 30 λεπτά ως 1 ώρα
  • Στραγγίστε και ρίξτε το κοτόπουλο σε καυτό γκριλ ή μπάρμπεκιου -Με πινέλο περάστε του λίγη μαρινάδα κάπου κάπου
  • Μην το κάψετε -Θέλει 4-5 λεπτά κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος
  • Ρίξτε πάνω από το κοτόπουλο ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο και σερβίρετε

 

No Comments Yet

Comments are closed