Ψήφος εμπιστοσύνης Τραμπ στην Ελλάδα

Δύο λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα το θωρακισμένο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πάρκαρε έξω από τη δυτική είσοδο του Λευκού Οίκου. Εκεί τον υποδέχθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ και οι δύο ηγέτες είχαν θερμή χειραψία και αντάλλαξαν λίγες κουβέντες. Πόζαραν στη συνέχεια στους φωτογράφους και εισήλθαν στον Λευκό Οίκο και αυτήν την ώρα έχουν συνάντηση στο οβάλ γραφείο.

Ο κ. Τράμπ υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα έδωσε, στις εθιμοτυπικές δηλώσεις που προηγούνται των συναντήσεων, ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. “Πέρασε δύσκολα η Ελλάδα αλλά γίνεται σπουδαία δουλειά για να επιστρέψει και θα επιστρέψει”, είπε ο αμερικανός πρόεδρος. Της συνάντησης θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και επίσημες δηλώσεις.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν θέματα οικονομίας, επενδύσεων, ενέργειας αλλά και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η συνάντηση γίνεται υπό τη σκιά της επιδείνωσης των σχέσεων Άγκυρας-Ουάσιγκτον.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Άμυνας Πάνος Καμμένος και Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

No Comments Yet

Comments are closed