Πρωτοβουλία Ζέρβα για το Μετρό – Ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου – »Απόσπαση και επανατοποθέτηση σημαίνει και αρχαία και μετρό»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη δευτερολογία στο Δημοτικό Συμβούλιο  αναφέρθηκε στο ζήτημα του μετρό, απαντώντας στις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. »Δε νομίζω να υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την αίθουσα, ίσως και σε αυτή την πόλη, που να ασχολήθηκε με το θέμα του μετρό όσο εγώ». Συμπλήρωσε πως η άγνοια οδηγεί σε λάθη και εάν προστεθεί σε αυτήν η στρέβλωση και ιδιοτέλεια, τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα και το πληρώνει στο τέλος η πόλη.
Συνεχίζοντας τόνισε : »Έχουν ακουστεί τόσα πολλά για αυτό το θέμα από ανθρώπους που ακόμα και σήμερα δεν έχουν αντιληφθεί ότι απόσπαση και επανατοποθέτηση σημαίνει ότι τα αρχαία θα επιστρέψουν εκεί που ήταν. Κάποιοι μίλησαν για Έλγιν. Αυτοί που κάνουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς δεν ξέρω αν το 2013 ήξεραν που είναι ο σταθμός Βενιζέλου».
Αναφέρθηκε σε όσους ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν πως δεν χρειάζεται το μετρό : »Κάθε φορά βρίσκουν άλλες προφάσεις. Κάποτε δεν ήθελαν τη Νέα Παραλία, δεν ήθελαν την επέκταση της παλιάς , δεν ήθελαν τον περιφερειακό, δεν ήθελαν να εξελιχθεί κάτι στην πλατεία του Διοικητηρίου – τις ίδιες τακτικές βλέπουμε».
Τέλος, εξήγγειλε σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνοντας : »Θα έρθουν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στο μετρό – κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ανάδοχος εταιρεία, αρχαιολόγοι και φορείς της πόλης».
Σημείωσε δε πως η προτεινόμενη λύση προκρίνεται και από το ΤΕΕ  που είναι ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους. »Θα έχουμε πραγματικά τη δυνατότητα να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές προοπτικές κατασκευής του μετρό αλλά από υπεύθυνα χείλη».
No Comments Yet

Comments are closed