Πρωτόκολλο συνεργασίας ΑΠΘ-ΤΙΤΑΝ για πρακτική άσκηση φοιτητών

Tη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας, αποκτώντας ταυτόχρονα προϋπηρεσία και περαιτέρω γνώσεις, έχουν δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο πλαίσιο συνεργασίας, που «τρέχει» από το 2015 με το εργοστάσιο της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία. Η συνεργασία των δύο πλευρών, από την οποία έχουν ήδη επωφεληθεί 60 νέοι και νέες επιστήμονες, ανανεώθηκε την περασμένη Δευτέρα, με την υπογραφή σχετικού ακαδημαϊκού πρωτοκόλλου από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου και τον διευθυντή του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, Κώστα Νικολάου.

«Στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας, που θεσμοθετήθηκε με πρωτοβουλία του εργοστασίου Ευκαρπίας, είναι να γεφυρώσει τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εφαρμογή (on the job training), προκειμένου οι φοιτητές να αποκτήσουν περαιτέρω γνώσεις, τεχνική εμπειρία και προϋπηρεσία, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τις δεξιότητές τους, ώστε να έχουν περισσότερα εφόδια για τη μελλοντική επαγγελματική αποκατάστασή τους. Ο «Τιτάνας» είναι ο πρώτος Ιδιωτικός Φορέας Υποδοχής που υπέγραψε σχετικό πρωτόκολλο με το πανεπιστήμιο, έχοντας προσφέρει μέχρι σήμερα τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε περισσότερους από 60 νέους επιστήμονες» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της τσιμεντοβιομηχανίας.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας αφορά φοιτητές και φοιτήτριες από έξι τμήματα του ΑΠΘ: Γεωλογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Χημείας και Χημικών Μηχανικών. Οι φοιτητές απασχολούνται για δύο έως τρεις μήνες πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους, εντάσσονται πλήρως σε ομάδες εργασίας του εργοστασίου και αναλαμβάνουν την εκπόνηση συγκεκριμένου έργου ή εφαρμόσιμης τεχνικής λύσης.

No Comments Yet

Comments are closed